Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylen Merja Ylä-Anttila Paltan hallituksen puheenjohtajaksi ja EK:n hallitukseen

Palvelualojen työnantajat Paltan syyskokous on valinnut Paltan hallituksen puheenjohtajaksi Ylen toimitusjohtajan Merja Ylä-Anttilan, Palta kertoi tiistaina. Vakiintuneen käytännön mukaisesti Paltan puheenjohtaja edustaa liittoa myös EK:n hallituksessa ja työvaliokunnassa.

Varapuheenjohtajiksi valittiin CHS Groupin hallituksen puheenjohtaja Heikki Halmetoja ja Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski. Myös Halmetoja edustaa Paltaa EK:n hallituksessa ensi vuonna.

– Palveluiden merkitys yhteiskunnalle kasvaa jatkuvasti. Palvelualat ovat kansainvälisiä, ja ne investoivat ja luovat Suomeen verotuloja. Palveluilla on myös keskeinen rooli yhteiskunnan digitalisoinnin vauhdittajana. Olen hyvin innostunut viemään tätä kehitystä eteenpäin uudessa roolissani Paltan puheenjohtajana, Ylä-Anttila sanoi Paltan tiedotteessa.

Hänen mukaansa akuuteimpana haasteena monilla palvelualoilla on juuri nyt koronakriisistä selviäminen.

– Palvelut ovat olleet pitkään työllisyyden ja kasvun moottori. Meidän on päästävä mahdollisimman pian takaisin kasvu-uralle Suomen hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Palta kertoi jo viime viikolla, että sen vaalivaliokunta ehdottaa Ylä-Anttilaa Paltan hallituksen puheenjohtajaksi.