Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedottaa tänään uusista koronatoimista – rajoitetaanko lisää yleisötilaisuuksien järjestämistä, menevätkö koulut etäopetukseen?

Ryhmä on ollut koolla torstaina ja harkinnut mahdollisia lisärajoituksia ja -linjauksia, jotka liittyvät esimerkiksi yleisötilaisuuksien järjestämiseen, koulujen etäopetukseen ja julkisten tilojen aukioloon. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedottaa koronatoimistaan tänään. Ryhmän tiedotustilaisuus alkaa puoliltapäivin.

Ryhmä on ollut koolla torstaina ja harkinnut mahdollisia lisärajoituksia ja -linjauksia, jotka liittyvät esimerkiksi yleisötilaisuuksien järjestämiseen, koulujen etäopetukseen ja julkisten tilojen aukioloon.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi tiistaisessa tiedotustilaisuudessa, että pääkaupunkiseudulle on tulossa uusia, aiempaa huomattavasti järeämpiä rajoituksia pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi. Vapaavuoren mukaan valmisteilla on muun muassa kaikkien kaupungin palvelutilojen sulkeminen.

Vapaavuori perusteli järeämpiä toimia sillä, että sairaalahoidon tarve on kasvanut. Lisäksi on tullut ilmi huolestuttavia tartuntatapauksia hoiva- ja asunnottomien yksiköissä. Myös tartuntojen jäljitys on ruuhkautunut, ja liian moni ei ole noudattanut suosituksia.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi torstaina hallituksen tiedotustilaisuudessa, että suomalaisten on syytä jouluna välttää matkailua ja rajoittaa toiminta välttämättömään.

Marinin mukaan esimerkiksi matkoista, juhlista ja harrastuksista luopuminen on kohtuullista näin vakavassa tilanteessa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut