Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Black Fridayn alennukset eivät aina vastaa totuutta, tänään tietoa pääkaupunkiseudun koronatoimista, Trump lähempänä tappion myöntämistä

Tänään vietettävään Black Friday -ostospäivään liittyy osittain ongelmallisia markkinointikäytäntöjä, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Monien tuotteiden hintoja on voitu nostaa loka–marraskuun aikana, jotta hinnat voidaan alentaa kampanjapäiväksi marraskuun lopussa. Hintojen alennusprosentti saadaan näin mahdollisimman suureksi.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto neuvoo kuluttajia tarkkaavaisuuteen todellisten hintojen suhteen.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedottaa tänään uusista koronatoimista

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedottaa koronatoimistaan tänään. Ryhmän tiedotustilaisuus alkaa puoliltapäivin.

Ryhmä on ollut koolla torstaina ja harkinnut mahdollisia lisärajoituksia ja -linjauksia, jotka liittyvät esimerkiksi yleisötilaisuuksien järjestämiseen, koulujen etäopetukseen ja julkisten tilojen aukioloon.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi tiistaisessa tiedotustilaisuudessa, että pääkaupunkiseudulle on tulossa uusia, aiempaa huomattavasti järeämpiä rajoituksia pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi. Vapaavuoren mukaan valmisteilla on muun muassa kaikkien kaupungin palvelutilojen sulkeminen.

Rikollisryhmä United Brotherhoodin lakkauttamisoikeudenkäynnissä annetaan loppulausunnot

Rikollisryhmä United Brotherhoodiin kohdistuvassa lakkauttamisoikeudenkäynnissä on tänään viimeinen käsittelypäivä. Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Porvoon oikeustalolla on määrä muun muassa vastaanottaa osapuolten loppulausunnot.

Lakkauttamista vaativat erikoissyyttäjä ja Poliisihallitus. Kanteen vastaaja on porvoolaismies, joka viranomaisten mukaan on johtanut ryhmää ainakin vuodesta 2016. Mies vastustaa kannetta ja muun muassa kiistää, että ryhmän tarkoituksena olisi tehdä rikoksia.

Perussuomalaiset kunnanvaltuutetut ovat innokkaimpia jatkamaan

Perussuomalaisten kunnanvaltuutetut ovat innokkaimpia asettumaan ehdolle ensi kevään kuntavaaleissa, ilmenee Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselystä. Perussuomalaisista valtuutetuista 72 prosenttia aikoi varmasti asettua ehdolle, kun kaikista valtuutetuista varmojen osuus oli 56 prosenttia.

Reilu viidennes vastanneista ei ollut vielä tehnyt päätöstä asiasta. Yhtä moni oli jo päättänyt olla pyrkimättä valtuustoon uudelleen.

Keskustan ja kristillisdemokraattien valtuutettujen joukossa oli vähiten varmoja jatkoon pyrkijöitä. Keskustan valtuutetuista 49 prosenttia oli varmoja jatkohaluistaan, kristillisdemokraateista puolet.

Presidentti Paasikiven syntymästä 150 vuotta – Niinistö pitää puheen illan pääjuhlassa

Suomen tasavallan seitsemännen presidentin Juho Kusti Paasikiven syntymästä tulee tänään kuluneeksi 150 vuotta.

Paasikivelle järjestettävä juhlapäivä saa alkunsa seppeleenlaskulla hänen haudalleen Helsingin Hietaniemessä kello 10. Seppeleenlaskuun osallistuvat nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin (sd.).

Illalla Niinistö pitää juhlapuheen Paasikivi-seuran järjestämässä Paasikiven juhlavuoden pääjuhlassa. Tilaisuutta voi seurata seuran verkkosivuilla.

Trump taas lähempänä tappion myöntämistä – sanoo lähtevänsä Valkoisesta talosta, jos valitsijat äänestävät Bidenia

Yhdysvalloissa istuva presidentti Donald Trump on tullut jälleen lähemmäs vaalitappionsa myöntämistä. Hän sanoi torstaina paikallista aikaa lähtevänsä Valkoisesta talosta, jos valitsijat äänestävät Bidenia. Asiasta kertovat muun muassa yhdysvaltalaislehti Hill ja brittilehti Guardian.

Valtakunnallisesti maan seuraavan presidentin Joe Bidenin katsotaan voittaneen 306 valitsijaa, kun voittoon tarvitaan 270. Trump on saanut taaksensa 232 valitsijaa.

Trump vastasi Hillin mukaan torstaina ensimmäistä kertaa suoraan toimittajien kysymyksiin sitten vaalien. Lehden mukaan Trump kuitenkin antoi ymmärtää, ettei ole edelleenkään valmis myöntämään tappiotaan.

Myrkytyksestä selvinnyt oppositiopoliitikko Navalnyi keskustelee EU-parlamentin kanssa Venäjän ensi vuoden vaaleista

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi keskustelee tänään Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan kanssa Venäjän talouden ja politiikan tilanteesta sekä ensi vuoden vaaleista.

Navalnyin lisäksi keskusteluun osallistuu kolme muuta oppositiotoimijaa.

Navalnyi on yksi venäläisen opposition näkyvimmistä hahmoista. Hänet myrkytettiin elokuun lopussa Tomskissa Siperiassa, minkä jälkeen hän oli sairaalahoidossa Saksassa.

Amnesty: Amazon valvoo työntekijöitään sosiaalisessa mediassa ja yrittää estää järjestäytymistä

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International syyttää verkkokauppayhtiö Amazonia työntekijöiden tunkeilevasta valvonnasta ja järjestäytymisen estämisestä. Amnesty on tutkinut yhtiön työntekijöiden kohtelua Ranskassa, Puolassa, Britanniassa sekä Yhdysvalloissa.

Järjestön mukaan Amazon on ollut vastahakoinen tarttumaan toimiin koronatartuntojen ehkäisemiseksi.

Amazon on Amnestyn mukaan valvonut työntekijöidensä sosiaalisen median tilejä etsien merkkejä aikeista järjestää lakkoja tai mielenilmauksia.

Maradona haudattiin Buenos Airesin liepeille

Argentiinalainen jalkapallolegenda Diego Maradona on tänään haudattu Buenos Airesin liepeille.

Paikallista aikaa torstaina pidetyt hautajaiset olivat televisiokuvien mukaan pienet. Niihin osallistui jalkapalloilijan perhettä ja läheisiä.

Maradonan kuolemasta uutisoitiin keskiviikkona. Hän menehtyi sydänkohtaukseen 60-vuotiaana. (Lähde: AFP)

Rukalla riittää jännitettävää aamusta iltaan

Pohjoismaisten hiihtolajien perinteinen Rukan kilpailuviikonloppu käynnistyy täydellä tarmolla tänä aamuna, kun maastohiihdon sprintin aika-ajot alkavat kello 11. Sitä ennen yhdistetyn miehet hyppäävät koekierroksen ja valmistautuvat puolilta päivin alkavaan kilpailuun.

Maastohiihdon erävaihe käynnistyy kello 13.30 ja yhdistetyn hiihto kello 16. Ilta päättyy mäkihypyn karsinnalla, joka alkaa kello 17.45.