Yle: Pääministeri Marin turhautui pääkaupunkiseutuun ja hallituskumppaneihin koronakriisin hoidossa – kansliapäällikön tehtävän jättänyt Martti Hetemäki suositteli jo lokakuussa valmiuslain käyttöönottoa

Hallituspuolueet epäröivät ja alueilta puuttuu rohkeutta, Marin kirjoitti lokakuussa. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Pääministeri Sanna Marin (sd.) turhautui pääkaupunkiseudun päättäjien ja hallituskumppaneiden viivyttelyyn koronaviruksen torjunnassa, kertoo Yleisradio .

Yle on saanut tietopyynnöllä haltuunsa noin kuukausi sitten käytyä sähköpostikirjeenvaihtoa Marinin ja valtiovarainministeriön entisen kansliapäällikön Martti Hetemäen välillä.

Marin toteaa viestissään olevansa syvästi turhautunut siihen, ettei tilanteen vakavuutta laajasti ymmärretä.

– Hallituksen sisälläkin on vaikeuksia saada riittäviä toimia läpi eri puolueiden epäröinnistä johtuen. Alueilla on välineitä tehdä ennakoivia ja nopeita toimia, mutta rohkeutta puuttuu. Erityisesti kannan huolta pääkaupunkiseudun toimien vaatimattomuudesta.

Kirjeenvaihdon aloitti Hetemäki, joka oli syyskuussa jäänyt pois kansliapäällikön tehtävästä. Hän kertoi olevansa pahenevasta koronatilanteesta huolissaan.

Hetemäki suositteli hallitusta pohtimaan valmiuslain käyttöönottoa ja kertoi keskustelleensa asiasta oikeuskansleri Tuomas Pöystin kanssa sekä viestineensä asiasta myös valtiovarainministeri Matti Vanhaselle (kesk.).

Marin vastasi pyytäneensä selvitystä valmiuslain käyttöönoton juridisista ulottuvuuksista. Hallitus käsitteli asiaa neuvottelussaan tämän viikon keskiviikkona.

Hetemäki on jatkanut koronaan liittyvää viestittelyä Marinille vielä marraskuussa.

- - - - - -

korjattu klo 20.13. Yleisradio kertoi kirjeenvaihdosta ennen Helsingin Sanomia.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut