Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bidenilta historiallinen nimitys – koko viestintähenkilöstö naisia

Yhdysvaltojen tuleva presidentti Joe Biden kertoi sunnuntaina nimittäneensä kabinettinsa viestintähenkilöstön. Bidenin edustajien mukaan kyseessä on historiallinen nimitys, sillä kaikki viestintätiimin jäsenet ovat naisia.

Näkyvimmässä roolissa tulee olemaan Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki. Hän toimi Barack Obaman presidenttiaikana hallinnon viestintäjohtajana.

Biden valitsi Valkoisen talon viestintäjohtajaksi Kate Bedingfieldin, joka oli Bidenin viestintäjohtajana, kun tämä oli varapresidentti.

Lisäksi varapresidentti Kamala Harrisin viestintäjohtajaksi nimitettiin Ashley Etienne, ja Symone Sandersista tulee Harrisin neuvonantaja sekä tiedottaja.

Pili Tobar nimitettiin Valkoisen talon apulaisviestintäjohtajaksi ja Karine Jean-Pierre Valkoisen talon apulaislehdistösihteeriksi.

Joe Bidenin puolison Jill Bidenin viestintäjohtajaksi tulee Elizabeth Alexander.

Toisin kuin monet muut Bidenin kabinetin nimitykset, viestintähenkilöstön nimityksiä ei tarvitse hyväksyttää senaatissa.