Ruotsissa lukiolaisten epäillään yrittäneen tahallisesti levittää koronavirusta

Ruotsin koronatilanne on synkentynyt jälleen loppuvuodesta. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Lukiolaisia epäillään koronaviruksen tahallisesta levittämisestä Östersundissa, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Oppilaiden epäillään tarkoituksella halunneen sairastua ensin itse koronatartuntaan ja sitten levittää tautia. Teon motiivina on ilmeisesti ollut toive siitä, että oppilaat olisivat immuuneja virukselle kevään ylioppilasjuhlien aikaan.

Poliisi teki asiasta rikosilmoituksen, mutta tutkinta lopetettiin myöhemmin päivällä. Epäiltyjä tai heidän tarkkaa määräänsä ei pystytty selvittämään. Lisäksi oli epätodennäköistä, että virustartunnan hankkiminen itselleen edes olisi rikos.

Alueen toisen asteen opiskelijaterveydenhoidosta vastaava johtaja Monica Sandström kertoo SVT:lle, ettei hänellä ole tietoa ilmiöstä.

– Tällaista ei ole noussut esille työntekijöiden tapaamisissa, hän sanoi SVT:lle.

Sandström kertoo tosin kuulleensa opiskelijoiden vitsailleen siitä, että näiden tulisi hankkia vasta-aineita, jotta voivat juhlia kesään asti. Hän nimitti myös epäiltyä toimintaa typeräksi ja vastuuttomaksi.

---

Korjattu klo 19.47: Teon motiivi on ilmeisesti ollut toive siitä, että oppilaat olisivat immuuneja kevään ylioppilasjuhlien, ei ylioppilaskirjoitusten, aikaan.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut