Neljä kuoli Saksan Trierissä auton ajettua jalankulkijoiden päälle – poliisi otti kiinni auton kuljettajan, joka on viisikymppinen saksalaismies

Tiedot tapahtumien kulusta olivat tiistai-iltana vielä osin epäselviä. DPA / LEHTIKUVA

STT–AFP

Neljä ihmistä kuoli auton ajettua jalankulkijoiden päälle torilla ja kävelykadulla Saksan Trierissä lähellä Luxemburgin rajaa. Lisäksi ainakin 15 ihmistä loukkaantui, osa heistä vakavasti. Poliisin tiedotteen mukaan yksi kuolleista oli pikkulapsi.

Poliisi otti tuoreeltaan kiinni auton kuljettajan tämän vastarinnasta huolimatta. Kuski on paikkakunnalla asuva viisikymppinen saksalaismies, joka ei ollut poliisille ennalta tuttu.

Miestä päästiin kuulustelemaan pian teon jälkeen, mutta motiivi hänen teolleen ei ollut selvinnyt iltaan mennessä. Miehen tausta ei viittaa poliittiseen motiiviin.

Syyttäjien mukaan mies kärsi ilmeisesti psyykkisistä ongelmista, joilla saattoi olla osuutta tekoon. Lisäksi hän oli tekohetkellä humalassa. Syyttäjät harkitsevat pyytävänsä, että mies passitettaisiin psykiatriseen hoitoon.

Poliisi kertoi tarkastaneensa ja takavarikoineensa auton. Lisäksi se oli eristänyt rikospaikan ja kehottanut ihmisiä välttämään liikkumista kaupungin keskustassa, vaikka vaara oli jo ohi. Poliisi myös pyysi ihmisiä olemaan levittämättä väärää tietoa ja spekulaatioita tapahtumista.

Paikalla oli vielä monta tuntia tapahtuman jälkeen muun muassa useita ambulansseja. Pelastushenkilöstön avuksi saapui hoitohenkilökuntaa myös Luxemburgista.

Silminnäkijät kertoneet tahallisesta teosta

Tiedot tapahtumien kulusta olivat tiistai-iltana vielä osin epäselviä. Poliisin ja silminnäkijöiden mukaan jalankulkijoiden päälle ajettiin iltapäivällä kovalla vauhdilla jonkinlaisella kaupunkimaasturilla. Silminnäkijät kertoivat paikalliselle medialle autoilijan ajaneen jalankulkijoiden ylitse tahallaan. Yksi silminnäkijä kertoi ihmisten lentäneen kaaressa auton osuttua heihin.

Myös kaupungin pormestari kertoi kanavalle kyseessä olleen tahallinen teko.

Jos kyseessä oli terrori-isku, se ei ollut ensimmäinen laatuaan Saksassa viime vuosina. 12 ihmistä kuoli vuonna 2016, kun äärijärjestö Isistä kannattanut terroristi ajoi rekalla joulumarkkinoille Berliinissä. Viime vuoden kesällä kuusi ihmistä loukkaantui, kun ääri-islamistiksi epäilty kuski ajoi tahallaan muita autoja päin Berliinissä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut