Kiinan avaruusluotain aloitti näytteiden keräämisen Kuusta

Kiinan lähettämä avaruusluotain aloitti keskiviikkona näytteiden keräämisen Kuusta. Kiinalaisen kuujumalattaren mukaan nimetyn Chang'e-5-luotaimen on tarkoitus ottaa talteen noin kaksi kiloa näytteitä Kuusta.

Luotain kerää näytteitä Myrskyjen merenä tunnetulta valtavalta laava-aavikolta. Paitsi Kuun pinnalta, luotain ottaa näytteitä myös kairaamalla Kuuhun pari metriä syvän reiän.

Näytteet on tarkoitus saada takaisin Maahan kapselilla, jonka on määrä laskeutua Kiinan Sisä-Mongoliaan myöhemmin tässä kuussa.

Jos näytteet saadaan Maahan, Kiinasta tulee kolmas maa maailmassa Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton jälkeen, joka on onnistunut keräämään näytteitä Kuusta.

Luotain kuuluu osana Kiinan erittäin kunnianhimoiseen – ja kalliiseen – avaruusohjelmaan, jonka seuraavana tavoitteena on miehitetyn avaruusaseman perustaminen vuonna 2022 ja lopulta miehitetty kuulento.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut