Yhdysvalloissa jo yli 100 000 koronapotilasta sairaalahoidossa

Yhdysvaltalaissairaaloissa oli keskiviikkoisten tietojen mukaan ensimmäistä kertaa yli 100 000 koronapotilasta. Asia selviää Covid Tracking Projectin seurannasta , jonka tiedot on tarkistettu Suomen aikaa torstaina alkuyöstä.

Viime viikon perjantaina nähtyä hentoista laskua lukuun ottamatta sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on ollut tasaisessa kasvussa jo pitkään.

Covid Tracking Projectin mukaan keskiviikkona oli tehohoidossa lähes 19 400 ihmistä. Myös tehohoidossa olevien määrän osalta tuore lukema on jälleen korkeampi kuin koskaan aiemmin koronapandemian aikana.

Hengityskoneessa oli keskiviikkona yhteensä 6 855 koronasairasta.

Yhdysvaltalaisen talouslehti Forbesin mukaan sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on kolminkertainen kahden kuukauden takaiseen verrattuna. Edellisten 23 päivän aikana yhteensä 22 päivänä on myös rikottu ennätys sairaalahoidossa olevien määrässä.

Yli 2 700 uutta koronakuolemaa

Uutistoimisto AFP:n mukaan Yhdysvalloissa ilmoitettiin keskiviikkona yhteensä yli 2 700 uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta. Asia selviää uutistoimiston mukaan Johns Hopkins -yliopiston seurannasta .

AFP:n mukaan edellisten 24 tunnin aikana varmistettiin yli 195 000 uutta tartuntaa.

Johns Hopkinsin seurannan mukaan maassa on kirjattu pandemian aikana yhteensä yli 273 000 koronakuolemaa ja yli 13,9 miljoonaa koronatartuntaa Seuranta on päivittynyt Suomen aikaa puoli viiden aikoihin torstaiaamuna.

Yhdysvalloissa on määrällisesti eniten koronatartuntoja ja -kuolemia koko maailmassa. Tartuntojen osalta toisena ja kolmantena tulevat Intia ja Brasilia. Koronakuolemia Brasiliassa on sen sijaan kirjattu enemmän kuin Intiassa, jossa on määrällisesti kolmanneksi eniten koronakuolemia koko maailmassa.

Intiassa on varmistettu Johns Hopkinsin mukaan noin 9,5 miljoonaa tartuntaa ja yli 138 000 koronaan liittyvää kuolemantapausta. Brasiliassa vastaavat lukemat ovat yli 6,4 miljoonaa ja noin 174 500.

Tilastosivusto Worldometerin mukaan Yhdysvalloissa on miljoonaa asukasta kohden varmistettu yli 43 100 koronatartuntaa ja kirjattu 843 koronakuolemaa. Intiassa vastaavat suhdeluvut ovat 6 880 ja 100, Brasiliassa puolestaan noin 30 200 ja 819.

Suomessa miljoonaa asukasta kohden on varmistettu vajaat 4 700 tartuntaa ja kirjattu 74 koronakuolemaa.

USA: alkuvuonna rokotetaan 100 miljoonaa ihmistä

Yhdysvallat pyrkii rokottamaan 100 miljoonaa ihmistä koronaa vastaan helmikuun loppuun mennessä. Tällä saataisiin viranomaisten mukaan suojattua riskiryhmät eli ikäihmiset, terveydenhuollon työntekijät ja pelastustyöntekijät. Luku on noin 40 prosenttia maan aikuisväestöstä.

100 miljoonan rokotettavan arvio perustuu Pfizerin ja Biontechin sekä Modernan koronarokotteisiin, joiden odotetaan saavan Yhdysvalloissa myyntiluvat joulukuun aikana. Laskelmien mukaan 20 miljoonalle ihmiselle saataisiin rokote joulukuussa, 30 miljoonalle tammikuussa ja 50 miljoonalle helmikuussa.

Rokotteiden tuotannosta ja kuljetuksista vastaavien viranomaisten mukaan kuljetukset pyritään saamaan liikkeelle vuorokauden sisällä siitä, kun mahdollinen myyntilupa rokotteille myönnetään. Ensimmäisten rokoteannosten odotetaan lähtevän liikkeelle 15. joulukuuta.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut