Puhelinkeskustelu ei tuonut sopua – EU:n ja Britannian pääneuvottelijat jatkavat kauppasopimusneuvotteluja huomenna

Von der Leyenin mukaan osapuolten näkemyksissä on yhä eroja ja sopimusta ei synny ilman, että ne ratkaistaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

EU:n ja Britannian pääneuvottelijat jatkavat neuvotteluja bexitin jälkeisestä kauppasopimuksesta sunnuntaina, kertoi EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen Twitterissä.

Von der Leyen keskusteli lauantaina puhelimessa Britannian pääministerin Boris Johnsonin kanssa. Von der Leyenin mukaan osapuolten näkemyksissä on yhä eroja ja sopimusta ei synny ilman, että ne ratkaistaan.

Von der Leyen ja Johnson keskustelevat jälleen maanantaina.

Britannian EU-eron jälkeinen siirtymäaika päättyy vuoden lopussa ja Britannia jättää EU:n sisämarkkinat.

Tulevan suhteen neuvotteluissa kolme vaikeaa kysymystä ovat olleet tasavertaiset kilpailuolosuhteet, kalastus ja hallinto eli riitojen ratkaisu.

Tasavertaisissa kilpailuolosuhteissa on kyse siitä, että EU haluaisi Britannian sitoutuvan seuraamaan tiettyjä EU-sääntöjä jatkossakin. Britannia taas haluaa karistaa jaloistaan kaikenlaisen EU-sääntelyn siirtymäajan jälkeen.

----

Lähteenä myös AFP

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut