Itsenäisyyspäivää juhlitaan etelässä udussa ja sumussa, pohjoisessa sateessa

Pohjoisemmassa Suomessa taivaalta satelee päivän aikana joko tihkua, vettä, lunta tai räntää. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Eteläisessä Suomessa itsenäisyyspäivää vietetään tänään utuisessa ja sumuisessa säässä. Lämpötila on kuitenkin lämmin, noin 1–7 astetta. Pohjoisemmassa Suomessa taivaalta satelee päivän aikana joko tihkua, vettä, lunta tai räntää.

Ainoastaan Pohjois-Lapissa itsenäisyyspäivää vietetään poutaisessa säässä. Siellä on sateen sijasta muuta maata kylmempi ilma, sillä pakkanen kiristyy pohjoisessa noin 8–18 miinusasteeseen.

Ensi viikolla lämpötilat laskevat muuallakin maassa.

– Pientä pakastumista, tienpinnat ja noin, ne kyllä pakastuvat, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala STT:lle.

Eteläisessä Suomessa lämpötilat pysyttelevät aavistuksen plussan yläpuolella, muualla maassa lämpöasteet pysyvät nollan vaiheilla. Pohjoisimmassa Suomessa on 5–10 pakkasastetta.

Maan pohjoisosissa on alkuviikosta enimmäkseen pilvistä ja monin paikoin voi sataa lunta tai räntää. Eteläisessä Suomessa sen sijaan saattaa aurinkokin pilkahtaa taivaalla.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Olitko paikalla, kun Kuopion Prisma avattiin?

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut