Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Korona on muuttanut joulusuunnitelmia yli neljäsosalla suomalaisista

Yli neljäsosa suomalaisista on muuttanut joulusuunnitelmiaan koronaviruksen vuoksi, käy ilmi Helsingin Sanomien kyselytutkimuksesta.

28 prosenttia vastaajista sanoi, että virus on muuttanut joulunviettosuunnitelmia, kun taas 65 prosentin kohdalla viruksella ei ole ollut vaikutusta suunnitelmiin. Seitsemän prosenttia ei osannut sanoa, muuttuvatko suunnitelmat vai eivät.

Joulunviettoon on tulossa muutoksia etenkin pääkaupunkiseudulla. Pääkaupunkiseudulla asuvista yli kolmasosa vastaajista kertoi kyselyssä suunnitelmiensa muuttuneen, kun maaseutumaisissa kunnissa asuvista osuus oli vajaa viidennes.

Joulusuunnitelmiaan muuttaneista vastaajista noin puolet aikoi jättää väliin vierailut sukulaisten tai ystävien luona, ja noin kolmasosan kotiin ei ole tulossa jouluvieraita. Tavallista vähemmän vieraita saapuu 29 prosentille suunnitelmiaan muuttaneista.

Kolmasosa suunnitelmiaan muuttaneista jättää matkustamatta tänä jouluna Suomessa. Lähes yhtä moni eli 28 prosenttia jättää väliin ulkomaanmatkan.