Suomeen luvassa kevyttä pakkasta ja kirkasta ulkoilusäätä – "Ihmisillä on sellainen tuntu, ettei joulukuussa paista aurinko"

Maanantain ja tiistain välisen yön kovin pakkaslukema, -19,9 astetta mitattiin Utsjoella. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Sää jatkuu keskiviikkona selkeänä, kertoo Ilmatieteen laitos. Etelän ja kaakon välisten virtausten takia Suomeen puhaltaa lähipäivinä kuivempaa ilmaa, minkä takia pilvipeite repeilee laajalti.

– Harvinainen ei ole oikea termi, mutta ihmisillä on yleensä sellainen tuntu, ettei joulukuussa paista aurinko. Nyt paistaa, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Keskiviikkona lämpötila on koko maassa pakkasella, nollan ja miinus viiden asteen välillä. Torstaina pilvipeite lisääntyy, mutta aurinko pääsee edelleen paikoin näyttäytymään.

Perjantaiksi odotetaan kevyttä pakkasta ja lumisadetta koko maahan Etelä-Suomea myöten. Lumen määrä on kuitenkin vähäinen, joten Etelä-Suomessa lumi voi lauantain nollakelissä sulaa pois. Muualla maassa lämpötila pysyy pakkasella, joten lauantain mahdolliset lumisateet pysynevät maassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut