Rinne perustuslakivaliokunnan johtoon, Lindtman varapuhemieheksi – järjestelyjen syynä Ojala-Niemelän sairaus

Johanna Ojala-Niemelä kertoi Me Naiset -lehdelle jäävänsä 14. joulukuuta viikkojen mittaiselle sairauslomalle. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

SDP:n puoluejohto esittää eduskuntaryhmälle eduskunnan ensimmäistä varapuhemiestä Antti Rinnettä perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi ja eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Antti Lindtmania eduskunnan ensimmäiseksi varapuhemieheksi. Syynä järjestelyihin on perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Johanna Ojala-Niemelän (sd.) vakava sairaus.

Puoluejohto teki ratkaisut kokouksessaan aamulla.

– Puoluejohto on tällä kannalla, mutta eduskuntaryhmä päättää asiasta, vahvistaa varapuheenjohtaja Matias Mäkynen STT:lle.

Asiasta kertoivat ensimmäisenä Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat , joille pääministeri Sanna Marin (sd.) oli kertonut puolueen päätöksestä.

Mäkysen mukaan ajatuksena on, että Ojala-Niemelän poissaolon aikainen sijaisjärjestely hoidetaan mahdollisimman pienin muutoksin. Eduskuntaryhmän varapuheenjohtajat pystyisivät hoitamaan Lindtmanin töitä.

Ojala-Niemelä sairauslomalle maanantaina

Me Naiset -lehti kertoi aiemmin, että Ojala-Niemelällä on todettu aivokasvain ja hän jää sairauslomalle maanantaina.

Marin kertoo Twitterissä järkyttyneensä, kun Ojala-Niemelä kertoi sairaudestaan.

– Yhdessä olemme itkeneet ja pohtineet tulevaa. Toivomme kaikki, että Johanna toipuu hyvin ja voi jälleen tarttua perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan tehtävään, Marin kirjoittaa.

Ojala-Niemelä kertoi Me Naiset -lehdelle antamassaan haastattelussa menevänsä leikkaukseen Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Hän toivoo pääsevänsä palaamaan töihin vielä talven aikana.

Lehden mukaan oireet alkoivat alkusyksystä. Ojala-Niemelä ei alkuun huolestunut ensin päänsärkynä alkaneesta oireilusta, vaan oletti vaivan johtuvan esimerkiksi stressistä. Syksyn mittaan hän oli kuitenkin huomannut väsyvänsä tavallista nopeammin.

– Kasvain on lääkäreiden arvion mukaan hyvänlaatuinen, mutta tilanne varmistuu vasta leikkauksessa. Uutinen oli kieltämättä järkytys keskellä kiireistä vuotta, Ojala-Niemelä sanoo lehdelle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut