Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Kolmea 16-vuotiasta poikaa epäillään saman ikäisen pojan murhasta Helsingissä

Kolmea 16-vuotiasta poikaa epäillään saman ikäisen pojan murhasta Helsingissä Koskelan sairaalan lähistöllä, kertoo Helsingin poliisi.

Epäilty rikos tapahtui viime perjantaina, mutta uhri löydettiin tekopaikalta vasta maanantaina. Poliisi otti epäillyt tekijät kiinni maanantaina.

Poliisin mukaan osalliset tunsivat toisensa entuudestaan.

– Uhriin on tilanteessa kohdistettu eri puolille kehoa vakavaa ja pitkäkestoista väkivaltaa, jonka katsotaan olleen erityisen raakaa ja julmaa, sanoo tiedotteessa rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisista.

Forss totesi STT:lle myöhemmin, että teon kestossa puhutaan enemminkin kymmenistä minuuteista eikä minuuteista. Poliisi ei kommentoi epäillyn rikoksen tekovälinettä tutkinnallisista syistä tässä vaiheessa.

Ei tietoa motiivista

Poliisin tämän hetken tiedon mukaan kaikki kolme epäiltyä poikaa ovat osallistuneet väkivaltaan tavalla tai toisella. Toistaiseksi poliisilla ei ole tiedossa teolle mitään motiivia.

– Meillä ei ole tiedossa minkäänlaista motiivia tai että teko olisi suunniteltu, Forss sanoi STT:lle.

Forssin mukaan alueella on jonkinlaisia valvontakameroita, mutta tiedossa ei ole kameraa, joka olisi tallentanut teon tavalla tai toisella.

Pojat olivat poliisin tietojen mukaan viettäneet yhden epäillyn syntymäpäiväjuhlia, ja kaikki olivat nauttineet alkoholia. Muista päihteistä poliisilla ei ole tässä vaiheessa tietoa.

Epäiltyjä on alustavasti kuultu. He ovat myöntäneet osallistuneensa kaverinsa pahoinpitelyyn. Heitä aiotaan esittää vangittavaksi huomenna.

Rikoksesta epäillyt eivät ole poliisille entuudestaan tuttuja.

Poliisi pyytää havaintoja

Kuulusteluissa on selvinnyt, että joku paikalle sattunut nainen olisi huutanut pojille jotain jossain vaiheessa tekoa. Poliisi pyytää tätä naista tai teosta muutoin tietäviä ilmoittamaan tietonsa tapausta tutkivalle Helsingin poliisin nuorisoryhmälle joko sähköpostitse nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai soittamalla virka-aikana numeroon 029 547 1200.