Yrityksen kuvastokuvaukset saivat oudon käänteen – esimies tarjosi alaikäisille työntekijöille alkoholijuomia, kosketteli heitä ja vaati kertomaan seksikokemuksistaan, tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Tommi Salo

Tommi Salo

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina erikoispuhdistuksia ja sisäilmapuhdistuksia tekevän yrityksen toimialajohtajan ehdolliseen vankeuteen ja oheissakkoon seksuaalisesta hyväksikäytöstä, työturvallisuusrikoksesta ja työsyrjinnästä. Käsiteltävänä oli esimiesasemassa olevan toimialajohtajan kahteen alaikäisen työntekijään kohdistamat seksuaaliset teot yhtiön tiloissa Nokialla.

Toimialajohtaja oli tehnyt työsopimukset yrityksen kuvastokuvauksista yrityksen kesätyöntekijän ja toisen nuoren kanssa.

Kuvausten yhteydessä toimialajohtaja muun muassa tarjosi alaikäisille nuorille alkoholijuomia, kosketteli heitä sopimattomalla tavalla, kertoi heille laajasti omasta seksielämästään sekä vaati heitä kertomaan omista seksikokemuksistaan ja tekemään seksuaalissävytteisiä tekoja. Työntekijät irtisanoutuivat työstään tapahtumien takia.

Toimialajohtaja tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä 120 oheispäiväsakkoon, yhteensä 720 euron sakkorangaistukseen.

Lisäksi toimialajohtaja velvoitettiin muun muassa maksamaan työntekijöille 1 000 euroa kärsimyksestä, 3 620 euroa tasa-arvolain mukaista hyvitystä sekä työntekijöiden oikeudenkäyntikuluja.

Käräjäoikeus totesi, että kohtelemalla nuoria työntekijöitä sopimattomasti toimialajohtaja tahallaan rikkoi myös työturvallisuusmääräyksiä ja aiheutti itse haittaa ja vaaraa nuorten työntekijöiden terveydelle.

Oikeus katsoi rangaistusta ankaroittavana tekijänä sen, että toimialajohtaja käytti menettelyssään hyväkseen esimies- ja valta-asemaansa ja kohdisti tekonsa alaisiinsa nuoriin työtekijöihin.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut