SDP:n Lindtman kieltäytyi varapuhemiehen tehtävästä – Rinne perustuslakivaliokunnan johtoon

SDP:n puoluejohto esittää eduskuntaryhmälle eduskunnan ensimmäistä varapuhemiestä Antti Rinnettä perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi. Syynä järjestelyyn on perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Johanna Ojala-Niemelän (sd.) vakava sairaus.

Puoluejohto teki ratkaisun kokouksessaan keskiviikkona aamulla.

– Puoluejohto on tällä kannalla, mutta eduskuntaryhmä päättää asiasta, vahvisti varapuheenjohtaja Matias Mäkynen STT:lle.

Asiasta kertoivat ensimmäisenä Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat , joille pääministeri Sanna Marin (sd.) oli kertonut puolueen päätöksestä.

Kaavailuissa oli, että eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman puolestaan siirtyisi Rinteen tilalle eduskunnan ensimmäiseksi varapuhemieheksi. Lindtman kuitenkin ilmoitti myöhemmin, ettei ole käytettävissä tehtävään.

– Eduskunnalla on käsittelyssä paljon keskeneräisiä asioita. On hyvin mahdollista, että uusia asioita tulee taloon kiireellisesti hoidettavaksi myös istuntotauon aikana. Pidän tärkeänä olla saattamassa näitä maaliin nykyisessä tehtävässäni eduskuntaryhmän puheenjohtajana, Lindtman kirjoitti Facebookissa.

Lindtmanin mukaan SDP:n ryhmästä löytyy varapuhemiehen paikalle häntä kokeneempia edustajia, jos paikka vapautuu.

Mäkynen kertoi aiemmin ajatuksena olleen, että Ojala-Niemelän poissaolon aikainen sijaisjärjestely hoidetaan mahdollisimman pienin muutoksin. Eduskuntaryhmän varapuheenjohtajat pystyisivät hoitamaan Lindtmanin töitä.

Ojala-Niemelä sairauslomalle maanantaina

Me Naiset -lehti kertoi aiemmin, että Ojala-Niemelällä on todettu aivokasvain ja hän jää sairauslomalle maanantaina.

Marin kertoi Twitterissä järkyttyneensä, kun Ojala-Niemelä kertoi sairaudestaan.

– Yhdessä olemme itkeneet ja pohtineet tulevaa. Toivomme kaikki, että Johanna toipuu hyvin ja voi jälleen tarttua perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan tehtävään, Marin kirjoitti.

Ojala-Niemelä kertoi Me Naiset -lehdelle antamassaan haastattelussa menevänsä leikkaukseen Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Hän toivoo pääsevänsä palaamaan töihin vielä talven aikana.

Lehden mukaan oireet alkoivat alkusyksystä. Ojala-Niemelä ei alkuun huolestunut ensin päänsärkynä alkaneesta oireilusta, vaan oletti vaivan johtuvan esimerkiksi stressistä. Syksyn mittaan hän oli kuitenkin huomannut väsyvänsä tavallista nopeammin.

– Kasvain on lääkäreiden arvion mukaan hyvänlaatuinen, mutta tilanne varmistuu vasta leikkauksessa. Uutinen oli kieltämättä järkytys keskellä kiireistä vuotta, Ojala-Niemelä sanoo lehdelle.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut