Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi kolme murhasta epäiltyä 16-vuotiasta poikaa – uhri oli samanikäinen poika

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut kolme 16-vuotiasta poikaa todennäköisin syin murhasta epäiltynä. Poliisi kertoi keskiviikkona, että kolmea poikaa epäillään samanikäisen pojan murhasta Helsingissä.

Todennäköisin syin rikokseen syylliseksi epäilemisestä on kyse silloin, kun on enemmän todennäköistä, että epäily osoittautuu oikeaksi kuin että se osoittautuu vääräksi.

Poliisin mukaan epäilty henkirikos tapahtui perjantaina Koskelan sairaalan lähistöllä. Uhri löytyi tekopaikalta vasta maanantaina, jolloin myös epäillyt otettiin kiinni.

Poliisi on kertonut, että epäillyt ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan. Poliisin mukaan uhriin oli kohdistettu eri puolille kehoa vakavaa, pitkäkestoista ja erityisen raakaa ja julmaa väkivaltaa.

Syytteen nostamisen määräaika on helmikuun alkupuolella.

Poliisi pyytää havaintoja

Poliisi kertoo, ettei sillä vieläkään ole tiedossa teolle mitään motiivia. Epäiltyjen kuulusteluja jatketaan lähipäivinä. Poliisin tietojen mukaan pojat olivat viettäneet yhden epäillyn syntymäpäiväjuhlia ja nauttineet alkoholia. Mahdollisista muista päihteistä poliisilla ei vielä ole tietoa.

Poliisin mukaan epäillyt ovat myöntäneet osallistuneensa kaverinsa pahoinpitelyyn. Rikoksesta epäillyt eivät ole poliisille entuudestaan tuttuja.

Keskiviikkona julkaistun tiedotteen jälkeen poliisi on saanut yhteydenottoja. Myös tiedotteessa mainittu nainen on ollut yhteydessä poliisiin. Poliisi kertoi keskiviikkona tavoittelevansa naista, joka oli sattunut tekopaikalle ja huutanut pojille jotain.

Poliisi pyytää edelleen pojat nähneitä ihmisiä ja kaikkia asiasta tietäviä olemaan yhteydessä poliisiin. Tiedot voi ilmoittaa Helsingin poliisin nuorisoryhmälle joko sähköpostitse nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai soittamalla virka-aikana numeroon 029 547 1200.