Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olkiluodon ydinvoimalaitoksessa tapahtui vakava häiriötilanne – STUK: ympäristöön ei ole päässyt merkittävää määrää säteilyä

Olkiluodon ydinvoimalaitoksessa tapahtui torstaina häiriötilanne, joka käynnistyi säteilymittausjärjestelmien mitattua kohonneita säteilytasoja laitoksen sisällä.

Säteilyturvakeskuksen (STUK) pääjohtaja Petteri Tiippanan mukaan ympäristöön ei ole päässyt merkittävää määrää säteilyä eikä suojaustoimenpiteille ole tarvetta laitoksen ympäristössä.

Teollisuuden Voiman toimitusjohtaja Jarmo Tanhuan mukaan työntekijät eivät altistuneet säteilylle. Ensitietojen mukaan kyse on ollut reaktoriveden suodattimen rikkoutumisesta ja siitä, että suodattimesta pääsi radioaktiivisia hiukkasia reaktoriin.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) sanoo, että sosiaali- ja terveysministeriössä on nostettu johtamisvalmiutta Olkiluodon tapahtumien takia. Myös Satakunnan sairaanhoitopiiri on perustanut johtokeskuksen.

STUK sai torstaina alkuiltapäivästä tiedon pikasulkuun johtaneesta vakavasta häiriötilanteesta Olkiluodon ydinvoimalaitoksen 2. yksikössä. STUK selvittää tilannetta.