Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Time-lehti valitsi Joe Bidenin ja Kamala Harrisin Vuoden henkilö -tittelin saajiksi

Yhdysvaltalainen Time-aikakauslehti on myöntänyt vuosittain jaettavan Vuoden henkilö -tittelin presidentinvaalit voittaneelle demokraattien Joe Bidenille ja tulevalle varapresidentille Kamala Harrisille.

Voittajan julisti erikoislähetyksessä laulaja Bruce Springsteen.

Ehdolla olivat myös vaalit hävinnyt istuva presidentti Donald Trump, yhdysvaltalaisen George Floydin kuolemasta alkanut rasismin vastainen liike ja Yhdysvaltain johtava tartuntatautiasiantuntija Anthony Fauci yhdessä muiden etulinjan terveydenhuollon työntekijöiden kanssa.

Vuoden henkilö, joko yksilö tai ryhmä, on nimetty vuodesta 1927 lähtien. Viime vuonna Timen valinta oli ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg.

Yleensä tittelin saa yksi ihminen, mutta joskus saaja on ollut myös ryhmä. Vuoden henkilöksi valitaan yleensä yksi ihminen, joskus myös ryhmä, joka on vaikuttanut sekä uutisiin että ihmisten elämään kuluneen vuoden aikana, oli vaikutus sitten myönteinen tai kielteinen. Time itse korostaa, ettei kyse ole palkinnosta.