Opetusministeri vaihtuu torstaina, Li Anderssonin tilalle tulee Jussi Saramo

Kansanedustaja Jussi Saramo aloittaa myöhemmin viikolla opetusministerinä. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Hallituksen opetusministeri vaihtuu torstaina, kertoo valtioneuvoston kanslia. Aiemmin kerrotun mukaisesti opetusministeri Li Andersson (vas.) pyytää eroa ministerin tehtävästä vanhempainvapaan vuoksi, ja opetusministeriksi hänen tilalleen tulee datanomi, kansanedustaja Jussi Saramo (vas.).

Ministerivaihdos tapahtuu torstaina presidentin esittelyssä valtioneuvoston linnassa. Presidentti Sauli Niinistö osallistuu esittelyyn videoyhteyden välityksellä.

Saramo antaa virka- ja tuomarinvakuutuksen heti presidentin esittelyn jälkeen pidettävässä ylimääräisessä valtioneuvoston yleisistunnossa.

Anderssonin on määrä palata ministeriksi ensi kesänä.

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä esittivät Anderssonin tilalle Saramoa yhteiskokouksessaan syyskuun lopussa. Saramolla ei ollut kokouksessa vastaehdokkaita.

Saramo on ensimmäisen kauden kansanedustaja Uudeltamaalta. Hän asuu perheineen Vantaalla ja on työskennellyt ministerin erityisavustajana opetus- ja kulttuuriministeriössä, vasemmistoliiton poliittisena sihteerinä, Vasemmistonuorten puheenjohtajana ja europarlamentaarikko Merja Kyllösen (vas.) avustajana. Vuodet 2017–2019 hän toimi Solaris-lomien toimitusjohtajana.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut