Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Googlen sähköpostipalvelussa ilmeni jälleen häiriöitä

Googlen sähköpostipalvelu Gmail on jälleen kärsinyt merkittävistä häiriöistä. Googlen mukaan häiriöstä kärsineet käyttäjät pystyivät käyttämään Gmailia, mutta palvelussa oli virheviestejä, viivettä ja muuta odottamatonta toimintaa.

Noin kahden aikaan yöllä Suomen aikaa Google kertoi, että ongelma Gmailissa oli saatu korjattua. Ilmoitus tuli uutistoimisto AFP:n mukaan noin kaksi ja puoli tuntia sen jälkeen, kun ihmiset olivat alkaneet kertoa ongelmista palvelussa.

Yhtiön mukaan häiriö vaikutti merkittävään määrään käyttäjiä mutta ei tarkentanut, kuinka monesta käyttäjästä oli kyse. Yhtiö ei myöskään kertonut tarkempaa syytä ilmenneille ongelmille.

Netissä toimivien palveluiden vikatilanteiden seurantaan erikoistuneen Downdetector-sivuston mukaan ainakin noin 17 000 käyttäjää raportoi ongelmista Yhdysvalloissa.

Muut Googlen palvelut, kuten Youtube ja hakukone, näyttivät toimivan normaalisti Gmailin häiriötilanteen aikana.

Viimeksi maanantaina Googlen sovelluksissa oli merkittäviä häiriöitä, kun esimerkiksi sovellukset YouTube ja Gmail olivat nurin ympäri maailmaa. Tuolloin häiriö kesti noin 45 minuuttia. Hankaluuksia aiheutui etenkin Euroopassa, jossa maanantainen katko ajoittui keskelle työpäivää.