Helsingin Oodi-kirjastossa puukottaneille vankeutta törkeästä ryöstöstä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona vankeuteen miehen ja naisen, jotka puukottivat miestä Helsingin keskustakirjasto Oodissa tämän vuoden helmikuussa. Käräjäoikeuden mukaan molemmat syyllistyivät törkeään ryöstöön. Puukotus tapahtui kirjaston invavessaan sovitun huumekaupan yhteydessä.

Mies ja hänen avopuolisonsa puukottivat kumpikin huumekauppiasta. He veivät tältä lompakon ja pienen määrän huumeita. Mies löi uhria reiteen ja nainen selkään.

Subutexiä myymässä ollut mies onnistui vetämään invavessan hätänarusta, minkä jälkeen paikalle tulivat vartijat. Pariskunta onnistui hämäämään vartijoita sanomalla joutuneensa hyökkäyksen uhriksi ja pääsi livahtamaan pois paikalta. Heidät saatiin kiinni myöhemmin.

Käräjäoikeus tuomitsi Katja Sofia Mäkisen, 26, kolmen vuoden vankeuteen törkeästä ryöstöstä ja Mika Kristian Salmen, 44, neljän vuoden vankeuteen samasta rikoksesta. Syyttäjä vaati Salmelle rangaistusta myös tapon yrityksestä, mutta tämän syytteen oikeus hylkäsi.

Täydessä ymmärryksessä ja vaarallinen

Mielentilatutkimuksen perusteella Salmi oli rikosta tehdessään täydessä ymmärryksessä. Hänelle tehtiin myös vaarallisuusarviointi, jonka mukaan häntä on syytä pitää erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle.

Vaarallisuuden vuoksi Salmi tuomittiin niin sanottuun yhdistelmärangaistukseen, johon ei sovelleta ehdonalaista vapautta eikä valvottua koevapautta koskevia säännöksiä. Tämä merkitsee, että rangaistus on suoritettava kokonaan vankilassa.

Salmella on aiempaa vakavaa rikostaustaa: vuonna 2014 hänet tuomittiin taposta lähes kymmenen vuoden vankeuteen. Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen syyskuussa 2018. Keskiviikkona langetettuun vankeustuomioon sisältyy jäännösrangaistus tästä aiemmasta rikoksesta.

Huumeita myynyt mies tuomittiin huumausainerikoksesta 25 päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan on 150 euroa.

Tuomioista on mahdollista valittaa hovioikeuteen.

Mainos: Savon Media

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Pohjoissavolaisia pienyrittäjiä koulutetaan verkkokaupan ja somen saloihin

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut