KSML: Kiista yliopiston sukupuolikiintiöistä menee yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan ratkaistavaksi

Tasa-arvovaltuutetun näkemyksen mukaan liikunnanopettajan ammatissa ei ole niin merkittävä tarve samaan määrään naisia ja miehiä, että kiintiöt olisivat perusteltuja. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara vie kiistan Jyväskylän yliopiston opiskelijavalintojen sukupuolikiintiöistä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan ratkaistavaksi, kertoo Keskisuomalainen.

Maarianvaara sanoi viime talvena liikuntapedagogiikan opiskelijavalinnan sukupuolikiintiöiden olevan lainvastaisia. Nyt hän kertoo Keskisuomalaiselle pyytäneensä lautakuntaa arvioimaan kiintiömenettelyn lainmukaisuuden ja kieltämään sen tarvittaessa sakon uhalla.

Yliopisto ei ole noudattanut tasa-arvovaltuutetun aiemmin antamaa kehotusta ja on Keskisuomalaisen mukaan itse aiemmin esittänyt lausunnon hakemista lautakunnasta. Yliopisto perustelee kiintiöitä yhtäläisten koulutusmahdollisuuksien tarjoamisella naisille ja miehille, mutta tasa-arvovaltuutetun mukaan käytäntöä ei voida perustella tasa-arvolailla.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut