Cargotecin ja Konecranesin ylimääräiset yhtiökokoukset hyväksyivät yhtiöiden yhdistymisen – tarkoitus tulla voimaan vuoden 2022 alussa

Yhtiöt tiedottivat yhdistymisaikeestaan lokakuun alussa. Konecranesin hallituksen puheenjohtaja Christoph Vitzthum (vas.), Cargotecin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin ja toimitusjohtaja Mika Vehviläinen sekä Konecranesin toimitusjohtaja Rob Smith osallistuivat tiedotustilaisuuteen Helsingissä. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Konepajayhtiö Cargotecin ja nosturivalmistaja Konecranesin ylimääräiset yhtiökokoukset hyväksyivät perjantaina yhtiöiden yhdistymisen.

Aamupäivällä järjestetyssä Konecranesin yhtiökokouksessa hieman yli 88 prosenttia annetuista äänistä kannatti yhteensulautumista koskevaa ehdotusta. Iltapäivällä järjestetyssä Cargotecin yhtiökokouksessa reilut 99 prosenttia annetuista äänistä kannatti yhdistymisehdotusta.

Yhtiöt tiedottivat yhdistymisaikeestaan lokakuun alussa. Yhdistymisen on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2022 alussa. Yhdistyminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Tilikauden 2019 perusteella yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin seitsemän miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto noin 565 miljoonaa euroa.

Cargotecin liikevaihto oli viime vuonna noin 3,7 miljardia euroa, ja yhtiö työllistää noin 12 000 henkilöä eri puolilla maailmaa. Konecranesin liikevaihto oli viime vuonna noin 3,3 miljardia euroa, ja konserni työllistää noin 17 000 työntekijää 50 maassa.

Sulautumissuunnitelman mukaan Konecranes sulautuu Cargoteciin siten, että Konecranesin kaikki varat ja velat siirtyvät Cargotecille ja Konecranes purkautuu. Konecranesin osakkeenomistajat saavat sulautumisvastikkeena Cargotecin uusia osakkeita osakeomistustensa mukaisessa suhteessa.

Nostureita ja lastinkäsittelylaitteita

Cargotec ja Konecranes valmistavat ja huoltavat erilaisia nostureita ja lastinkäsittelylaitteita muun muassa satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin, raskaalle teollisuudelle, laivoille ja ajoneuvoihin.

Yhtiöt kertoivat lokakuussa tiedotteissaan, että tulevasta yhtiöstä halutaan "kestävien materiaalivirtojen maailmanlaajuinen johtaja".

Yhtiöt perustelivat yhdistymistä sillä, että uudella yhtiöllä on "hyvät edellytykset johtaa toimialan murrosta kohti kasvavaa kestävää kehitystä älykkäisiin ratkaisuihin perustuen".

Sijoittajat ottivat tuolloin yhdistymisajatuksen riemulla vastaan ja yhtiöiden osakekurssit singahtivat rajuun nousuun Helsingin pörssissä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut