Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joululiikenteestä odotetaan rauhallista, vilkkainta luvassa aatonaattona

Joululiikenteestä odotetaan tänä vuonna rauhallista, tiedottaa valtion liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finland . Trendi on ollut sama koko vuoden, sillä koronaviruspandemian vuoksi liikennemäärät ovat olleet lähes kymmenen prosenttia edellisvuotta vähäisempiä.

Tieliikenteen hallinnasta vastaavan ITM Finlandin tieliikennekeskuksen ennusteiden mukaan menoliikenne on vilkkaimmillaan aatonaattona, ja eniten teillä liikutaan puolenpäivän ja iltapäiväneljän välisenä aikana. Pohjoisessa liikenteen huipputunnit voivat jatkua myöhempään.

Keskus ennustaa ajoittaista jonoutumista ja ajonopeuksien hidastumista vilkkaimmilla teillä eli valtateillä 4, 5 ja 9.

Paluuliikenne alkaa ennusteen mukaan vilkastua tapaninpäivänä aamupäivällä. Vilkkain päivä on todennäköisesti sunnuntai 27. joulukuuta.

Turvavälit myös liikenteessä

Poliisi valvoo liikennettä ja erityisesti ylinopeuksia, rattijuopumuksia ja ajotaparikkeitä, kuten turvavöiden käyttöä ja liian lyhyitä turvavälejä.

– Pimeimpänä vuodenaikana liikenteessä korostuu kuljettajan vireystila, mutta myöskin ajoneuvon valojen toimivuus ja jalankulkijoiden heijastimen käytön tärkeys, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo tiedotteessa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen muistuttaa tiedotteessa, että nyt ei kannata luoda ruuhkia sen kummemmin teille kuin muuallekaan.

– Jos nyt kuitenkin olet lähdössä liikenteeseen, niin kiinnitä tieliikenteen turvallisuuden ohella katsetta koronaturvallisuuteen, joka matkalla painottuu taukopaikkoihin, hän toteaa.

Viranomaiset muistuttavat myös kelin seuraamisen tärkeydestä. Aatonaattona lähes koko maassa on voimassa kelivaroitus lumi- ja vesisateiden vuoksi.