Tiukimmat ravintolarajoitukset voimaan myös Ahvenanmaalla

Valtioneuvosto lisäsi Ahvenanmaan koronaepidemian leviämisvaiheessa olevien maakuntien joukkoon. Kuva Maarianhaminan keskustasta elokuussa 2015. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Tiukat ravintolatoimintaa koskevat rajoitukset tulevat keskiviikosta alkaen voimaan myös Ahvenanmaalla, sillä valtioneuvosto lisäsi Ahvenanmaan tiistaina koronaepidemian leviämisvaiheessa olevien maakuntien joukkoon.

Leviämisvaiheessa olevissa maakunnissa alkoholin anniskelu on lopetettava ravintoloissa kello 22. Ravintolat saavat olla auki kello 23:een saakka. Ne saavat avata ovensa sulkemisen jälkeen uudelleen aikaisintaan kello 05.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa käytössä saa olla kolme neljäsosaa asiakaspaikoista.

Samat määräykset koskevat myös Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien ravintoloita, sillä kyseiset maakunnat ovat myös koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Aukioloaikarajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- ja ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Pohjois- ja Itä-Savossa vapaampaa

Kiihtymisvaiheen rajoitukset ovat voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä Etelä-Savon sairaanhoitopiirissä.

Myös näillä alueilla alkoholin anniskelu on sallittu ravitsemisliikkeissä vain kello 22:een saakka. Ravintola, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saa olla auki kello 23:een ja käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muut ravintolat saavat olla auki puoleen yöhön ja käytössä saa olla kolme neljäsosaa asiakaspaikoista.

Epidemian perustasolla olevissa Pohjois-Savon maakunnassa ja Itä-Savon sairaanhoitopiirissä ei rajoiteta ravitsemisliikkeiden asiakaspaikkoja. Kaikki ravitsemisliikkeet saavat anniskella alkoholia puoleenyöhön saakka. Ravintola, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saa olla auki kello 01:een asti yöllä. Muiden ravintoloiden aukioloaikoja ei rajoiteta.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut