Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulun menoliikenne on sujunut poikkeuksellisen rauhallisesti, ruuhkia ei odoteta paluuliikenteeseenkään

Joulun menoliikenne on sujunut tänään rauhallisesti, kertoo tieliikenteen hallinnasta vastaava ITM Finlandin tieliikennekeskus. Sateet pyyhkäisivät maan yli päivän aikana, joten ruuhkien sijaan on voitu kärsiä vaihtelevista ajokeleistä.

Joululiikenne on ollut huomattavasti tavallista joulua rauhallisempaa. Liikennekeskuspäivystäjä Juho Anttonen kertoo STT:lle, ettei ruuhkautumisia tai suuria autojonoja ole havaittu tänään missään päin Suomea edes joulun vakituisilla ruuhkapaikoilla. Myös suuremmilta onnettomuuksilta vältyttiin, Anttonen lisää.

Tämän vuoden joululiikenteen ennakoitiin olevaan vilkkaimmillaan tänään iltapäivään asti. Anttosen mukaan liikenne ympäri Suomen on ollut iltaa kohti yhä vähenemään päin.

Tieliikennekeskus arvioi ennakkoon, että kokonaisuudessaan joululiikenteen odotetaan olevan rauhallista, sillä koronaviruspandemian vuoksi liikennemäärät ovat lähes koko vuoden ajan olleet tavallista vähäisempiä.

– Joulukuussa on ollut koko maassa liikenne noin 15 prosenttia vähäisempää viime vuoden joulukuuhun verrattuna, Anttonen kertoo.

Lisäksi joulun menoliikenne jakautui useammalle päivälle. Joulun paluuliikenteeseen ei myöskään odoteta ruuhkia.

– Liikennemäärät ovat osoittautuneet niin paljon vähäisemmäksi aiempiin vuosin verrattuna. Oletettavasti myös paluuliikenne sujuu kohtalaisen rauhallisesti, Anttonen sanoo.