Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Muumimaailman palopaikalta nähtiin poistumassa kolme henkilöä, poliisi kaipaa havaintoja – "tässä oli ainekset isoon paloon ja suuriin vahinkoihin"

Naantalissa Muumimaailmassa oli sytytetty palamaan ulkoilmateatterin lavalle kerätty palokuorma, kertoo Lounais-Suomen poliisi. Poliisin mukaan vahingot jäivät suhteellisen pieniksi tulipalosta ilmoittaneen ulkopuolisen henkilön ripeän toiminnan ansiosta. Poliisi tutkii tapausta tuhotyönä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Marko Virolainen kertoi aiemmin STT:lle, että Muumimaailmaan johtavalla sillalla kulkevat sivulliset olivat havainneet palon merkkejä teatterin lavalla sekä paikalta poistuvia henkilöitä.

Poliisin tietojen mukaan paikalta oli poistunut tapahtuman aikoihin kolme henkilöä, joista yhdellä oli ollut oranssi takki.

Poliisi pyytää vihjeitä Muumimaailman tuhotyöstä joko sähköpostilla vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse Vihje-Whatsappiin 050 411 7655.

"Tästä olisi ajan kanssa kehittynyt suuri palo"

Vaikka Muumimaailmassa Kailon saarella toimivan kesäteatteri Emma Teatterin lava kärsi palossa vain vähäisiä vahinkoja, olivat palomestari Virolaisen mukaan ainekset isoon paloon ja suuriin vahinkoihin olemassa.

– Lavalla ja lavan seinustalla oli sytytetty tavaraa palamaan niin, että lavasteiden seinät paloivat. Tästä olisi ajan kanssa kehittynyt suuri palo, Virolainen kuvaili.

Hälytys palosta tuli noin varttia ennen yhtä yöllä.

Ilman silminnäkijöitä ilmoitus palosta olisi voinut Virolaisen mukaan tulla huomattavasti myöhemmin.

– Palon havaitseminen olisi ollut vaikeaa, jos kukaan ei olisi ollut näkemässä tapahtumaa, hän sanoo.