Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläinen Napoleon-tutkija tuomittiin yli 12 vuoden vankeuteen naisystävänsä paloittelumurhasta

Venäläinen historioitsija Oleg Sokolov, 64, on tuomittu vankeuteen naisystävänsä paloittelumurhasta, kertoo The Moscow Times . Pietarilainen oikeusistuin tuomitsi Sokolovin 12,5 vuoden vankeuteen, paikallinen uutissivusto Fontanka kertoo. Syyttäjät olivat vaatineet hänelle 15 vuoden tuomiota.

Uhri oli Sokolovin tutkimusassistentti ja naisystävä Anastasia Jeshtshenko, 24.

Rikos paljastui vuosi sitten marraskuussa, kun Sokolov pelastettiin Pietarissa Moikajoesta, johon hän oli pudonnut humalapäissään. Hänen repustaan löytyivät naisen kädet.

Sokolov on myöhemmin tunnustanut ampuneensa Jeshtshenkon, sahanneensa tämän paloihin ja yrittäneensä hävittää ruumiinosat. Oikeudenkäynti alkoi kesäkuussa.

Henkirikoksen jälkeen lukuisat yliopiston opiskelijat ovat kertoneet Sokolovin olleen aggressiivinen ja syyllistyneen naisopiskelijoiden häirintään. Hänen toimiinsa ei kuitenkaan puututtu.

Sokolov on tunnettu historioitsija, jonka erityisala oli Napoleon Bonaparten ajan historia. Hän opetti Pietarin valtionyliopistossa ja osallistui usein historiallisiin sotanäytöksiin Napoleoniksi pukeutuneena.

Sokolov on kirjoittanut useita kirjoja keisari Napoleonista ja toiminut muun muassa elokuvien historiallisena asiantuntijana. Hän on saanut työstään myös korkean ranskalaisen kunniamerkin.

Dozhd-tv-kanavan mukaan nuori aktivisti ilmestyi oikeusistuntoon Napoleoniksi pukeutuneena tuomionluvun aikana.

Sokolov yritti itsemurhaa tutkintavankeudessa runsas vuosi sitten. Se pystyttiin kuitenkin estämään, sillä hän oli ilmoittanut aikeistaan etukäteen.