Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi tutkii jouluna Nokialla tapahtunutta epäiltyä henkirikosta, Puolangalla kaksi miestä kuoli auton vajottua jäihin, Jämsässä tulipalossa tuhoutuneesta talosta löytyi ruumis

Poliisi tutkii jouluaaton ja joulupäivän välisenä yönä Pirkanmaalla Nokialla tapahtunutta epäiltyä henkirikosta, tiedottaa Sisä-Suomen poliisi.

Tutkinnan alkuvaiheen turvaamiseksi poliisi kertoo, ettei voi kertoa tapahtuneesta tällä hetkellä enempää. Epäillystä rikoksesta tiedotetaan enemmän, kun se on tutkintaa vaarantamatta mahdollista.

Poliisi kertoo tiedottavansa lisää aikaisintaan ensi viikolla.

Puolangalla kaksi miestä kuoli vajottuaan autolla jäihin

Kaksi noin 70-vuotiasta miestä kuoli vajottuaan autolla jäihin Puolangalla, tiedottaa Oulun poliisilaitos. Onnettomuus tapahtui Suolijärven jäällä Kainuussa.

Hätäkeskukseen tuli hieman ennen kello yhtätoista ilmoitus, jonka mukaan järven jäältä oli kuulunut avunhuutoja. Ilmoittaja oli nähnyt rannasta jäälle lähtevät renkaanjäljet, jotka päättyivät avantoon noin 100 metrin päähän rannasta.

Toinen onnettomuudessa kuolleista miehistä oli paikkakuntalainen ja toinen kotoisin Muhokselta.

Poliisin mukaan alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin eikä asiaan liity rikosta. Poliisi tutkii tapahtunutta kuolemansyyn selvittämisenä eikä tiedota asiasta enempää.

Jämsän Länkipohjassa palaneesta talosta löytyi kuollut ihminen

Jämsän Länkipohjassa aamulla palaneesta talosta on löytynyt ruumis, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitos. Keski-Suomen pelastuslaitos tiedotti aiemmin, että 80-neliöinen omakotitalo tuhoutui tulipalossa varhain tapaninpäivänä.

Talo tuhoutui palossa täysin. Poliisi epäilee, että palossa kuollut ihminen oli talossa yksin asunut talon omistaja. Tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta.

Hälytys palosta tehtiin hieman ennen puolta viittä aamulla. Päivystävä palomestari Kalle Hakamäki kertoo STT:lle, että palon oli havainnut naapuri.

– Silloin kun ensimmäinen pelastusyksikkö pääsi paikalle, rakennus oli jo palamisvaiheessa ja palo oli hyvin voimakas, Hakamäki sanoo.

Poliisi jatkaa tapahtuneen selvittämistä palonsyyntutkintana sekä kuolinsyyntutkintana.

Epämääräisesti ajellutta nelikkoa jahdattiin kolmen poliisilaitoksen voimin liki tunnin ajan Uudellamaalla

Uudellamaalla poliisi ajoi tapaninpäivänä takaa liki tunnin ajan autoa, jonka epämääräisestä liikennekäyttäytymisestä oli tehty poliisille ilmoitus.

– Sen takia partio päätti pysäyttää tämän auton, mutta eipä se pysähtynyt, kertoo STT:lle komisario Harri Vihola.

Auto lähti pakenemaan poliisia Hyvinkäältä ensin Nummelan suuntaan ja sitten kohti Forssaa. Kaikkiaan takaa-ajo kesti lopulta noin 45 minuuttia.

– Takaa-ajoon osallistui Itä-Uudenmaan poliisi lisäksi Länsi-Uudenmaan ja Kanta-Hämeen poliisilaitoksen autoja.

Takaa-ajettu auto pysähtyi lopulta poliisin piikkimattoon. Autosta otettiin kiinni neljä henkilöä. Ei ollut heti selvillä, liittyivätkö päihteet tapahtuneeseen.

Muutoin tapaninpäivä on sujunut Itä-Uudenmaan poliisin silmin rauhallisesti.

– Viime yö oli hyvin rauhallinen, olimme varautuneet vähän kovempaan tehtävämäärään. Ja myös päivä on käynnistynyt maltillisesti, mitään hirveätä tehtäväpiikkiä ei ole näkynyt. Toivotaan, että jatkuu samanlaisena.

Poliisilla erikoinen takaa-ajotilanne Laitilassa - mies kaahasi karkuun poliisiautolla

Laitilassa Lounais-Suomessa koettiin tapaninpäivänä erikoinen poliisin takaa-ajotilanne, jonka yhteydessä poliisiauto päätyi takaa-ajon kohteena olleen vastapuolen käsiin.

Uudenkaupungin poliisipartio yritti aamupäivällä pysäyttää henkilöautoa, jonka kuljettaja ei noudattanut pysäyttämiskäskyä. Yli puolen tunnin takaa-ajon jälkeen poliisi kertoo saaneensa auton pysähtymään piikkimattoon.

Auton kuljettaja hylkäsi auton ja pakeni metsään. Hylätyssä autossa ollut matkustaja sen sijaan hyppäsi tapahtumapaikalle jääneen poliisiauton rattiin ja poistui paikalta ajaen poliisiautolla huomattavaa ylinopeutta.

Poliisi kertoo saaneensa kuljettajan kiinni Mynämäen puolella valtatiellä 8, eikä kukaan loukkaantunut tilanteessa.

Tapahtumiin liittyen on otettu kiinni kaksi miestä. Poliisi jatkaa asian selvittämistä.

Ulkotulen epäillään sytyttäneen talon ulkoseinän palamaan Lempäälässä

Pirkanmaalla Lempäälässä syttyi palamaan omakotitalon ulkoseinä hieman puoli seitsemän jälkeen aamulla. Pelastuslaitoksen mukaan palo levisi osittain talon ullakolle. Palon epäillään saaneen alkunsa ulkotulesta.

Talossa asuva perhe oli syttymishetkellä paikalla eikä loukkaantunut palossa, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Palo saatiin hallintaan ennen kahdeksaa aamulla, jonka jälkeen jälkisammutus ja raivaustyöt jatkuivat vielä.

Hyvinkäällä varhain aamulla syttynyt tulipalo tuhosi kerrostalon saunatilat. Palosta teki hälytyksen rappukäytävässä käryä haistanut asukas hieman ennen viittä.

Palon syttymissyyksi epäillään saunan kiukaan teknistä vikaa.

– Siellä oli havaittu jo eilisiltana, että kiuas käy erityisen kuumana, kertoo STT:lle Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Olli Ryhänen.

Ryhäsen mukaan huoltomies oli tarkastanut illalla kiukaan ja katsonut, ettei se vaadi välittömiä toimenpiteitä.

– Ilmeisesti siellä oli kuitenkin sellainen vika, mikä oli jatkanut rakenteiden kuumentamista.

Palon seurauksena viisi henkilöä tarkastettiin savualtistuksen takia, mutta kukaan ei loukkaantunut vakavammin. Palossa tuhoutuneen saunan lisäksi kerrostalon porrashuone, varasto- ja käytävätiloihin tuli savuvahinkoja.