Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen ensimmäiset koronarokotukset pistetään tänään Helsingissä – muut yliopistolliset sairaalat aloittavat rokotukset maanantaina

Suomen ensimmäiset koronavirusrokotteet annetaan Helsingin yliopistollisessa sairaalassa tänään. Ensimmäisenä rokotetaan koronapotilaiden ja koronatartuntaepäilyjen hoitoon sekä näytteenottoon osallistuva henkilökunta, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) kertoo.

Hus on esittänyt toiveen, ettei ensimmäisten rokotusten kellonaikaa ja paikkaa julkaista turvallisuussyistä.

Ensimmäinen erä Pfizerin ja Biontechin kehittämiä koronarokotteita saapui Suomeen lauantaiaamuna. Niitä toimitettiin yhteensä 9 750 annosta, mikä riittää 4 875 ihmisen rokottamiseen. Ensimmäisen rokotteen jälkeen pitää ottaa vielä niin sanottu vahvistusrokote.

Rokotteet jaetaan Suomen viidelle sairaanhoidon erityisvastuualueelle ja niiden yliopistosairaaloille. Yliopistosairaaloita on Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

Rokotteet jaetaan alueille niiden koon mukaan, ja eniten niitä toimitetaan Helsinkiin.

Varsinais-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirit kertoivat jo keskiviikkona, että ne aloittavat rokotukset maanantaina. Ensimmäiset rokotukset annetaan koronapotilaita hoitavalla henkilöstölle Turun, Oulun ja Kuopion yliopistollisissa sairaaloissa.

Tampereen yliopistollisesta sairaalasta kerrottiin lauantaina STT:lle, että siellä aloitetaan rokotukset maanantaina teho-osaston työntekijöille.