Britannian ja EU:n kauppasopimus sai kuningattaren hyväksynnän ja lainvoiman – brexit-arki alkaa Lontoon aikaa kello 23

Britannian pääministeri Boris Johnson allekirjoitti sopimuksen keskiviikkona alkuillasta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britannian ja EU:n uutta kauppasuhdetta määrittelevä sopimus sai torstain vastaisena yönä kuningatar Elisabetin vahvistuksen. Elisabetin allekirjoituksen myötä sopimus on lainvoimainen.

EU ja Britannia hyväksyivät keskiviikkona kauppasopimuksen, joka saavutettiin pitkien neuvotteluiden jälkeen jouluaattona.

Sopimus hyväksyttiin Britannian parlamentin alahuoneessa selkeällä enemmistöllä äänin 521–73, jonka jälkeen se sai hyväksynnän myös parlamentin ylähuoneessa.

Pääministeri Boris Johnson julisti Britannian ottavan nyt kohtalonsa omiin käsiinsä, kun tunnit ennen brexitin siirtymäkauden päättymistä hupenivat. Siirtymäkausi päättyy ja brexit-arki alkaa Britannian aikaa kello 23, kun vuosi ja vuorokausi vaihtuvat suurimmassa osassa EU-maita.

Britannian vaikea koronatilanne merkitsee, että siirtymää ei juhlisteta millään virallisilla seremonioilla.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut