Tieliikenne väheni, mutta onnettomuuksissa kuolleiden määrä ei laskenut

Tieliikenneonnettomuuksissa on kuollut tänä vuonna hieman yli 200 ihmistä. Liikenneturvan ennakkoarvion mukaan liikennemäärien vähentyminen ei ole vaikuttanut liikennekuolemien määrään.

Tämänhetkisten tietojen perusteella tänä vuonna on tieliikenteessä kuollut 202 ihmistä, kun vuonna 2019 luku oli 204.

Sen sijaan liikenneonnettomuuksissa loukkaantuneiden määrä näyttää tänä vuonna laskeneen. Tilastokeskuksen mukaan loukkaantuneita oli marraskuun loppuun mennessä liki 500, mikä on noin 10 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019 vastaavana aikana.

Pääteiden liikennemäärät vähenivät tänä vuonna erityisesti keväällä ja loppusyksystä koronarajoitusten ja -suositusten myötä. Liikenneturva ennakoi tiedotteessaan Väyläviraston tilastojen nojalla, että koko tämän vuoden liikennemäärä olisi noin 10 prosenttia pienempi kuin vuonna 2019.

Liikenneturvan tutkimuspäällikön Juha Valtosen mielestä liikenneturvallisuus ei ole parantunut Suomessa tarpeeksi.

– Esimerkiksi muissa Pohjoismaissa myös liikennekuolemat vähenivät huomattavasti poikkeusvuoden aikana. Ruotsissa päästäneen tänä vuonna alle kahden sadan ja Norjassa on mahdollista jäädä alle sadan tieliikennekuoleman. Myös Tanskassa vähennys on ollut reilu, hän sanoo tiedotteessa.

Suomen kymmenen vuoden tavoitteena oli puolittaa liikennekuolemien määrä vuoden 2010 tasosta. Tähän ei ole päästy. Myös koko Euroopan Unionilla on tavoitteena vähentää merkittävästi sekä liikennekuolemia että vakavasti vammautuvien määriä.

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut