Vain Elämää -ohjelmasta tuttu Klamydia-yhtye muistelee surmattua perustajajäsentään: "Meillä on ikävä sinua"

Klamydia-yhtye muisteli kuollutta perustajajäsentään.
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Punk-yhtye Klamydia julkaisi uudenvuoden aattona Facebookissa edesmenneelle perustajajäsenelleen Toni "Kape" Karpille (ent. Pitkäsalo) omistetun muistokirjoituksen.

Päivityksessä Karppia muistellaan luovana ihmisenä, joka kirjoitti lähes kaikki yhtyeen alkuaikojen sanoitukset. Bändin muistotekstin mukaan vuonna 1970 syntynyt Karppi oli ystäviään, läheisiään ja isänmaataan arvostava mies, "jonka kanssa ei tylsää hetkeä koettu".

Muun muassa musiikkimedia Kaaoszine uutisoi sunnuntaina, että Karppi kuoli jouluyönä henkirikoksen uhrina. Rikos tapahtui Vaasassa Gerbyn asuinalueella. Poliisi on vanginnut tapauksessa epäiltyinä yhteensä kolme ihmistä.

Sanomalehti Ilkka-Pohjalaisen mukaan kaikki epäillyt olivat tapahtumailtana paikalla surma-asunnossa.

Karppi soitti rumpuja Klamydia-yhtyeen varhaisimmissa kokoonpanoissa vuosina 1988-1990. Lisäksi hän kirjoitti vielä 1990-luvulla yhtyeelle sanoituksia.

Karppi toimi 1980-luvulla myös punk-bändi Treblinkan laulajana.

Klamydia on ollut tänä vuonna näkyvästi esillä yhtyeen laulaja Vesa "Vesku" Jokisen esiinnyttyä Vain Elämää -viihdeohjelmassa.

Vuosikymmenien varrella Karpista ja yhtyeen jäsenistä otettujen valokuvien kanssa julkaistu muistokirjoitus keräsi parissa tunnissa Facebookissa yli 5 000 reaktiota. Päivitykseen oli kertynyt myös satoja osaaottavia kommentteja.

Alla muistoteksti kokonaisuudessaan:

"Toni ”Kape” Karppi

1970-2020

Hän on poissa.

Mies, jonka kynästä lähtivät miltei kaikki Klamydian alkupään sanoitukset. Mies, jonka luovuus ja jutut saivat meidät aina nauramaan. Mies, joka arvosti ystäviään, läheisiään ja isänmaataan. Mies, jonka kanssa ei tylsää hetkeä koettu. Otamme maljan sinulle, rakas ystävä. Meillä on ikävä sinua.

Lepää rauhassa, Kape.

Klamydian väki"

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut