Uusia koronatartuntoja raportoitu 201, kahden viikon tartuntaluku parituhatta edellistä pienempi

Suomessa on raportoitu 201 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Kahden viikon aikana on ilmoitettu 3 751 tartuntaa, eli noin 1 900 vähemmän kuin niitä edeltävien kahden viikon aikana.

Viimeisimmän viikon aikana tartuntoja on todettu noin 1 800, kun edeltävällä viikolla niitä todettiin lähes 2 000. Viikon ajanjaksolla tartuntaluku on siis pienentynyt noin 200 tartunnalla edellisviikkoon nähden.

Asukasmäärään suhteutettuna vaikein koronavirustilanne on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä, jossa kahden viikon aikana on todettu noin 130 koronatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Perässä tulee Uusimaa 120 tapauksen ilmaantuvuudella, mutta kolmanneksi suurin ilmaantuvuus on enää 50 tapausta sataatuhatta asukasta kohden Länsi-Pohjassa.

Koko Suomessa ilmaantuvuus on noin puolet pienempi kuin Varsinais-Suomen luku, eli 68 tapausta sataatuhatta kohden.

Kainuussa kaksi tartuntaa kuntoutuskodissa

Kajaanissa on todettu kaksi koronatartuntaa Samoojan kuntoutuskodissa, jossa asuu mielenterveys- ja päihdekuntoutujia, kertoo Kainuun sote. Yksikössä asuu noin 15 asukasta, ja työntekijöitä on noin 10.

Sairastuneet on asetettu eristykseen omiin huoneisiinsa, ja muut asukkaat on asetettu karanteeniin. Koko kuntoutuskoti on vierailukiellossa yli kaksi viikkoa.

Kainuun koronatilanne on Suomen paras: kahden viikon ilmaantuvuusluku on vain 5,6 tapausta sataatuhatta asukasta kohden. Kahdessa viikossa sairaanhoitopiirissä on todettu vain neljä koronatapausta.

Kainuun sote kehottaa kuitenkin asukkaita varovaisuuteen, sillä loma-ajan altistumiset voivat johtaa tapausten määrän nopeaan kasvuun, jos ohjeita ja suosituksia ei noudateta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut