Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan alkuperää tutkivan ryhmän pääsy Kiinaan evättiin, Kiinan mukaan keskustelut ryhmän pääsystä maahan jatkuvat

Kiinan mukaan keskustelut Maailman terveysjärjestön WHO:n asiantuntijaryhmän pääsystä Kiinaan jatkuvat. Asiaa kommentoineen Kiinan ulkoministerin tiedottajan mukaan viivästykset koronaviruksen alkuperää tutkivan asiantuntijaryhmän pääsyssä maahan eivät johdu ainoastaan viisumiasioista.

WHO:n johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi aiemmin, että asiantuntijoiden pääsy maahan on evätty, koska Kiinan viranomaiset eivät ole viimeistelleet tarvittavia lupia.

– Olen erittäin pettynyt tähän tietoon ottaen huomioon, että kaksi ryhmän jäsentä on jo aloittanut matkansa ja loput eivät voi viime hetkellä lähteä matkaan, Tedros kommentoi tilannetta toimittajille.

Asiantuntijaryhmän on ollut määrä saapua Kiinaan tällä viikolla.

WHO on jo kuukausia valmistellut 10-jäsenisen ryhmän matkaa. Ryhmään kuuluu muun muassa epidemiologeja sekä eläinlääketieteeseen erikoistuneita henkilöitä, jotka yrittävät selvittää viruksen alkuperää ja sitä, miten se siirtyi ihmisiin.

Koronapandemian katsotaan saaneen alkunsa Wuhanista Kiinasta runsas vuosi sitten.

Tanska sulki rajansa Etelä-Afrikasta tulevilta matkustajilta

Tanska on päättänyt ottaa käyttöön maahantulokiellon Etelä-Afrikasta tuleville matkustajille, jotka eivät asu Tanskassa. Kielto on voimassa tästä päivästä lähtien 17. tammikuuta asti. Lisäksi Tanskan ulkoministeriö neuvoo välttämään kaikkea matkustamista Etelä-Afrikkaan.

Etelä-Afrikasta on löydetty koronaviruksen uusi muunnos, jonka on arvioitu leviävän aiempaa nopeammin.

Tanskassa ei ole todettu yhtäkään Etelä-Afrikasta löydetyn virusmuunnoksen aiheuttamaa koronatartuntaa. Britanniassa leviävän muunnoksen aiheuttamia tartuntoja Tanskassa on sen sijaan todettu lähes 90 kappaletta.