IS: Hiihtäjälegenda Siiri "Äitee" Rantasen vasen jalka amputoitiin – "Elämän ei tarvitse tähän pysähtyä eikä liikkumisenkaan"

Lahtelaisen olympiavoittajan Siiri "Äitee" Rantasen, 96, vuosi alkoi surullisissa merkeissä. Hänen vasen jalkansa jouduttiin amputoimaan suurimmaksi osaksi ja hän odottaa nyt kuntoutuksen alkua Päijät-Hämeen keskussairaalassa, kertoo Ilta-Sanomat.

– Jalka meni, mutta vielä minä tässä elämässä kävelen. Olihan se ikävä juttu, mutta minkäs näille voi. Ei minulla ole tässä mitään hätää. Elämän ei tarvitse tähän pysähtyä. Eikä liikkumisenkaan, Rantanen sanoo.

Hän seisoi viimeistä kertaa omilla jaloillaan loppiaisena. Vasemmassa jalassa oli joulukuussa todettu varvastulehdus.

– Jalkaani alkoi ensin kutittaa, ja sitten ajan kanssa se kipeytyi. Lääkäritkään eivät kuitenkaan ole osanneet kertoa tarkkaa syytä, miksi jalkani piti leikata pois, Rantanen kertoo Ilta-Sanomille.

Kun kuntoutus etenee, Rantanen haluaa ilman muuta kokeilla proteesia, jotta pystyisi taas liikkumaan kävellen.

– Vaikka olen jo 96-vuotias, niin en edelleenkään halua ajatella, että liikunta olisi omalta osaltani ohitse. Aina kannattaa yrittää ja uskoa.

Lahtelainen Jani Wallenius teki hiihtäjälegenda Siiri "Äitee" Rantasesta dokumenttielokuvan, jossa mukana on myös tasavallan presidentti

Rantanen voitti viestihiihdon olympiakultaa Italian Cortinassa 1956. Hän saavutti urallaan myös kaksi olympiapronssia ja viisi MM-mitalia. Rantanen edusti uransa parhaat vuodet Lahden Hiihtoseuraa. Arvokisamitalien lisäksi hän voitti muun muassa 11 Suomen mestaruutta.

Siiri "Äitee" Rantanen on elämäkertansa enemmän kuin ansainnut

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut