MTV:n kysely: Joka viides kansanedustaja kokenut uhkailua

Kyselyyn vastasi 105 kansanedustajaa. Heistä 40 sanoi joutuneensa uhkailun kohteeksi. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Tällä vaalikaudella joka viides istuva kansanedustaja on kokenut uhkailua joko sosiaalisen median, sähköpostin tai puhelimen kautta tai kasvokkain, kertoo MTV:n uutiset . Asiaa koskevaan kyselyyn vastasi 105 kansanedustajaa, joista 40 sanoi joutuneensa uhkailun kohteeksi.

Neljä kansanedustajaa kertoi, että myös heidän perheenjäseniään on uhkailtu. Osassa tapauksista kansanedustajat ovat saaneet tappo- tai raiskausuhkauksia.

– Lapseni on uhattu tappaa. Olen naiskansanedustaja ja asun pienellä paikkakunnalla, siksi en halua tästä asiasta kertoa omilla kasvoilla ja nimellä, sillä pelkään, että lapsiani kiusattaisiin tästä asiasta tai että se uhkaaja saisi sytykkeitä tästä julkisuudesta, kertoo yksi vastaajista.

Viikoittain uhkailua on kokenut kaksi kyselyyn vastannutta kansanedustajaa, kuukausittain kuusi.

Osaa tapauksista kansanedustajat eivät ole pitäneet vakavina, koska asialla ovat olleet humalaiset, jotka ovat soitelleet tai tulleet puhumaan.

Uhkailua herättäviä keskustelunaiheita ovat kansanedustajien mukaan esimerkiksi maahanmuutto, ilmastokysymykset ja Veikkauksen toiminta.

Keskustan kansanedustajista kyselyyn vastasi 20, joista 11 kertoi kohdanneensa uhkailua. Perussuomalaisista saatiin 19 vastausta ja uhkauksia oli saanut yhdeksän. Muilla puolueilla osuudet olivat pienempiä.

Kommentoi

Mainos: Kuopion Opiskelija-Asunnot Oy

Asuminen ja hiilijalanjälki

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut