QAnonin salaisen Q-nimimerkin takana on kaksi eri kirjoittajaa, uskoo sveitsiläisyritys

QAnonin viestit on kirjoitettu selkeästi kahdella erilaisella tyylillä, uskovat tekstianalyytikot. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

QAnon-salaliittoteorian poikineiden verkkoviestien takana on kaksi eri henkilöä, uskovat sveitsiläiset tekstianalyytikot.

Sveitsiläisen OrphAnalytics -yhtiön tutkijat ovat käyttäneet Q-nimimerkin lähettämien viestien tutkimiseen koneoppimiseen perustuvia algoritmeja, jotka on alun perin kehitetty plagioinnin paljastamiseen.

– QAnonin viestit on kirjoitettu selkeästi kahdella erilaisella tyylillä, vakuuttaa yritystä johtava Claude Alain Roten.

Nimimerkki Q:n ensimmäiset viestit pantiin 4chan-viestipalveluun lokakuussa vuonna 2017. Sveitsiläisyhtiön mukaan joulukuun alussa viestien tyyli muuttui niin paljon, että ne ovat lähes varmasti eri henkilön kirjoittamia.

Q on omien viestiensä mukaan liittovaltion virkamies, joka paljastaa salaisia tietoja. Niiden mukaan presidentti Donald Trump käy salaista sotaa maailmaa hallitsevaa pedofiilisaatananpalvojien lahkoa vastaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut