Washingtonin johtava oikeusviranomainen väläyttää Trumpille syytettä Capitolin mellakoista

Washingtonin alueen oikeusministeri Karl Racine (vas.) pitää mahdollisena, että presidentti Donald Trump joutuu kaupungissa syytteeseen loppiaisen mellakoista. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvalloissa pääkaupunki Washingtonin korkein oikeusviranomainen pitää mahdollisena, että presidentti Donald Trump joutuu kaupungissa syytteeseen loppiaisen mellakoista. Washingtonin alueen oikeusministerin Karl Racine kertoo asiasta uutiskanava MSNBC:n haastatteluvideolla , josta on uutisoinut muun muassa uutiskanava CNN .

Racinen mukaan kaupungin syyttäjien on mahdollista syyttää Trumpia rikkomuksesta, josta voi saada maksimissaan kuuden kuukauden vankilatuomion. Pääkaupungissa on laitonta lietsoa tai houkutella ihmisiä väkivaltaisiin tekoihin.

Viisi ihmistä kuoli, kun Trumpin kannattajat valtasivat kongressirakennuksen loppiaisena kesken istunnon. Trumpin on katsottu yllyttäneen kannattajiaan sanomisillaan.

New York Times: Trumpin lähipiiri rahasti presidentin armahduksilla

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpia lähellä olevat ihmiset ovat rahastaneet kymmeniä tuhansia dollareita presidentillistä armahdusta toivovilta, New York Times -lehti kertoi sunnuntaina.

Lehti kuvailee ilmiötä tuottoisaksi armahduskaupaksi. New York Times on kerännyt juttuaan varten tietoja yli 30 lobbaajalta tai asianajajalta. Lehden mukaan armahduksilla rahastivat muun muassa eräs presidentin aiempi lakimies, entinen liittovaltion syyttäjä sekä Trumpin aiempi kampanja-avustaja.

Lehden mukaan ei kuitenkaan ole laitonta maksaa presidenttiä lähellä olevalle taholle armahduksen edistämisestä. Siitä ei lehden mukaan ole viitteitä, että rahaa olisi tarjottu presidentille itselleen.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut