Yksitoista sai ilotulitteista silmävammoja uudenvuoden juhlinnassa – nuorin nelivuotias

Suomen Silmälääkäriyhdistyksen vuosittaisen selvityksen mukaan uudenvuoden ilotulituksen aiheuttamia silmävammoja hoidettiin sairaaloissa 11 potilaalla uudenvuodenaattona ja lähipäivinä. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Ilotulitteiden aiheuttamat silmävammat kaksinkertaistuivat edellisvuodesta. Suomen Silmälääkäriyhdistyksen vuosittaisen selvityksen mukaan uudenvuoden ilotulituksen aiheuttamia silmävammoja hoidettiin sairaaloissa 11 potilaalla uudenvuodenaattona ja lähipäivinä. Vammoista 10 oli ilotulitteen ja yksi niin sanotun papatin aiheuttama. Edellisenä vuonna vammoja tuli vuodenvaihteen juhlinnassa poikkeuksellisesti vain viisi.

Lisäksi yksi potilas sai silmävamman tähtisädetikusta.

Vammoja saaneista kaksi oli alle 15-vuotiaita. Nuorin oli 4-vuotias.

Potilaat hoidettiin viidessä sairaalassa. Terveyskeskusten hoitamat lievimmät vammat eivät kuulu kysely piiriin. Eniten potilaita tuli Lappeenrantaan, jossa hoidettiin viittä potilasta. Sekä Helsingissä että Turussa hoidettiin kahta potilasta.

Silmälääkäriyhdistyksen selvitys tehtiin yhteistyössä Turvallisuus- ja kemikaaliviraston ja Helsingin yliopistollisen keskussairaalan silmätautien klinikan kanssa.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut