Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valvontamaksut palaavat VR:n lähiliikenteeseen myös HSL-alueen ulkopuolella

VR:n lähijunissa otetaan 1. helmikuuta alkaen jälleen käyttöön valvontamaksut myös HSL-alueen ulkopuolella.

VR:n konduktöörit voivat helmikuusta lähtien määrätä 80 euron suuruisen valvontamaksun ilman voimassa olevaa junalippua matkustavalle D-, G-, M-, R-, T- ja Z-lähijunissa Helsingistä Lahden ja Tampereen suuntaan, Riihimäen ja Lahden välillä sekä Pirkanmaalla.

HSL hoiti valvontamaksutoimintaa myös oman alueensa ulkopuolisissa lähijunissa, mutta se loppui vuoden 2020 lopussa, kertoo VR. Tammikuussa HSL-alueen ulkopuolella tarkastusmaksuja ei VR:n lähijunissa ole peritty, vaan ilman lippua matkustaneita on neuvottu lipun ostamisessa ja tarvittaessa ohjattu pois junasta.

HSL-alueeseen kuuluvat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Siuntio, Kirkkonummi, Sipoo, Kerava ja Tuusula. Tämän alueen lähijunissa tarkastusmaksutoiminnasta vastaa myös jatkossa HSL, kuten tähänkin asti.

---

Juttua korjattu klo 15.12. HSL hoiti valvontamaksutoimintaa, joka loppui vuoden 2020 lopussa. Ei siis hoitanut toimintaa alkuvuoteen 2020 asti.