Valvontamaksut palaavat VR:n lähiliikenteeseen myös HSL-alueen ulkopuolella

VR:n konduktöörit voivat helmikuusta lähtien määrätä 80 euron suuruisen valvontamaksun ilman voimassa olevaa junalippua matkustavalle D-, G-, M-, R-, T- ja Z-lähijunissa Helsingistä Lahden ja Tampereen suuntaan, Riihimäen ja Lahden välillä sekä Pirkanmaalla. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

VR:n lähijunissa otetaan 1. helmikuuta alkaen jälleen käyttöön valvontamaksut myös HSL-alueen ulkopuolella.

VR:n konduktöörit voivat helmikuusta lähtien määrätä 80 euron suuruisen valvontamaksun ilman voimassa olevaa junalippua matkustavalle D-, G-, M-, R-, T- ja Z-lähijunissa Helsingistä Lahden ja Tampereen suuntaan, Riihimäen ja Lahden välillä sekä Pirkanmaalla.

HSL hoiti valvontamaksutoimintaa myös oman alueensa ulkopuolisissa lähijunissa, mutta se loppui vuoden 2020 lopussa, kertoo VR. Tammikuussa HSL-alueen ulkopuolella tarkastusmaksuja ei VR:n lähijunissa ole peritty, vaan ilman lippua matkustaneita on neuvottu lipun ostamisessa ja tarvittaessa ohjattu pois junasta.

HSL-alueeseen kuuluvat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Siuntio, Kirkkonummi, Sipoo, Kerava ja Tuusula. Tämän alueen lähijunissa tarkastusmaksutoiminnasta vastaa myös jatkossa HSL, kuten tähänkin asti.

---

Juttua korjattu klo 15.12. HSL hoiti valvontamaksutoimintaa, joka loppui vuoden 2020 lopussa. Ei siis hoitanut toimintaa alkuvuoteen 2020 asti.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut