Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt on laissa raju porsaanreikä – Talouselämä: Yksi hakija on yrittänyt saada yli 200 000 euron palkkion uuden auton hankintaan

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista kerrotaan, että yksittäinen hakija on yrittänyt saada yli 200 000 euron alennuksen uuden vähäpäästöisen auton hankintaan.

Talouselämän mukaan kyse on romutettavasta autosta maksettavasta 2 000 euron palkkiosta, jonka voi saada hankkiessaan uuden vähäpäästöisen auton.

Nykylaissa ei ole kuitenkaan määritelty enimmäismäärää sille, kuinka monta romutuspalkkiota yksittäinen hakija voi käyttää.

Traficomista kerrotaan, että se on saanut niin sanottuja niputushakemuksia, joissa yksittäinen henkilö pyrkii saamaan palkkiota uuden auton hankintaan useammasta romutettavasta autosta.

– Yhdessä hakemuksessa kyse on yli sadan auton niputuksesta, mutta muissa niputushakemuksissa määrä on merkittävästi vähemmän, päällikkö Tuovi Valtonen Traficomista sanoo.

Jos yli sadan auton niputushakemus hyväksyttäisiin, se tarkoittaisi, että sen laatinut henkilö saisi yli 200 000 euron alennuksen yhden uuden vähäpäästöisen auton hinnasta.

– Missään tapauksessa tukea ei kuitenkaan ole tarkoitettu myönnettäväksi yli hankintahinnan, Valtonen korostaa Talouselämälle.

Viime viikolla uutisoitiin, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus pyrkii tukkimaan oman lainsäädäntönsä porsaanreiän.

Traficom tiedotti maanantaina, että uuden lain voimaantuloon asti uuden vähäpäästöisen auton hankintaan voi hyödyntää useampia romutuspalkkioita.

Hallitus esitti määräaikaista lakia henkilöautojen romutuspalkkiosta viime syksynä, ja se tuli voimaan joulukuussa.

Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti viime viikolla hallituksen esittävän henkilöautojen romutuspalkkiota koskevan lain pikaista tarkentamista siten, että palkkio myönnettäisiin vain yhdestä romutettavasta autosta.

”Lakimuutos varmistaisi sen, ettei yksittäinen henkilö voi saada kohtuutonta hyötyä käyttämällä useita romutuspalkkioita yhden uuden auton hankintaan”, ministeriöstä linjattiin.