Vuokraturva: Vuokra-asuntopula on poistunut, mutta vuokrat nousevat edelleen

Vuoteen 2015 verrattuna vuokrat ovat nousseet pääkaupunkiseudulla runsaat kahdeksan prosenttia ja muualla Suomessa yli kuusi prosenttia. Aku Häyrynen / LEHTIKUVA

STT

Asuntosijoittamisen suosio ja rakentaminen ovat kasvattaneet vuokra-asuntojen tarjontaa niin paljon, että edes suurimmissa kasvukeskuksissa ei enää kärsitä vuokra-asuntopulasta, arvioi Vuokraturva . Koko 2000-luvun piinannut ongelma voidaan näin katsoa kokonaan selätetyksi.

Vuokraturvan mukaan vuokra-asuntopulan poistumisesta huolimatta vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat ovat edelleen nousseet, koska vanhoihin aiemmin solmittuihin vuokrasopimuksiin tehdään yhä vuosikorotuksia.

Tilastokeskuksen mukaan vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat loka-joulukuussa eniten Turussa vuoden takaisesta. Nousua kertyi 1,6 prosenttia. Keravalla, Espoossa, Vantaalla ja Porvoossa vuokrat kohosivat lähes yhtä paljon.

Vuoteen 2015 verrattuna vuokrat ovat nousseet pääkaupunkiseudulla runsaat kahdeksan prosenttia ja muualla Suomessa yli kuusi prosenttia.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut