Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi sijoittuu neljänneksi tasa-arvoa mittaavassa pörssiyritysten listauksessa

Suomi on sijoittunut neljänneksi sukupuolten tasa-arvoa mittavassa eurooppalaisten pörssiyhtiöiden listauksessa, kertoo hallitustyöskentelyn ja ylimmän johdon monimuotoisuutta edistävä European Women on Boards.

– European Women on Boardsin suomalaisena puheenjohtajana olen hyvin ylpeä edistyksestä, jota Suomessa on saatu aikaan. Suomi ja Ruotsi mainitaan usein esimerkkimaina, joissa edistystä on tapahtunut ilman kovia lainsäädännöllisiä pakotteita, sanoo järjestön puheenjohtaja Päivi Jokinen tiedotteessa.

Norjalaiset pörssiyhtiöt toteuttavat tasa-arvoa parhaiten. Puolassa tilanne on heikoin.

Yleisesti ottaen sukupuolten välinen tasa-arvo eurooppalaisten pörssiyhtiöiden johdossa ei vielä toteudu. Naisjohtajia oli viime vuonna 28 prosenttia kaikista johtoasemissa olevista. Naistoimitusjohtaja löytyi vain kuudesta prosentista yrityksistä.

Vuosittaista listausta varten tutkittiin 668 eurooppalaista pörssiyhtiötä. Tutkimus selvittää, miten sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuu eurooppalaisten yritysten hallitusten, johdon ja päättäjien joukossa.

Kojamo nousi parhaaksi suomalaisyritykseksi

Tämän vuoden tutkimuksessa parhaaksi suomalaisyritykseksi nousi asuntosijoitusyhtiö Kojamo , joka löytyy sijalta 23. Myös Wärtsilä on noussut vuodessa monta pykälää.

– Tämä tunnustus tarkoittaa osaltaan sitä, että olemme onnistuneet toteuttamaan strategiaamme myös johtamisen näkökulmasta. Monimuotoisuus johtamisessa on osa kulttuuriamme, se tukee tuloksellista tekemistä ja menestystämme, kertoo Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen.

Vuonna 2020 tutkimuksessa oli mukana 17 suomalaista pörssiyritystä. Näistä kahdeksan paransi tuloksiaan verrattuna edelliseen vuoteen. Suurimman parannuksen teki konepajayritys Metso .