Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moskovan poliisi varoittaa tukahduttavansa Navalnyi-protestit

Venäjällä Moskovan poliisi varoitti tukahduttavansa viikonlopulle kaavaillut mielenosoitukset vangitun oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin tueksi.

Poliisi sanoi, että luvatta järjestetyt julkiset tilaisuudet katsottaisiin uhkaksi yleistä järjestystä kohtaan

Navalnyi otettiin kiinni sunnuntaina, kun hän palasi Venäjälle, ja hänet tuomittiin pidettäväksi vangittuna 30 päivän ajan. Navalnyi on kehottanut kansalaisia lähtemään kaduille protestoimaan.

Mielenosoituksia on suunniteltu lauantaille.

Samalla vaatimukset Navalnyin vapauttamisesta jatkuivat. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel keskusteli perjantaina presidentti Vladimir Putinin kanssa puhelimessa ja vaati, että Venäjä vapauttaisi Navalnyin pikaisesti ja tutkisi avoimesti yrityksen murhata hänet myrkyllä.

Uutistoimisto Bloombergin saamien tietojen mukaan Navalnyille oltaisiin vaatimassa peräti 13,5 vuoden vankeustuomiota. Tästä 3,5 vuotta tulisi kavallussyytteestä, joka Navalnyin mukaan on poliittisesti motivoitu. Kymmenen vuotta lisää tulisi syytteistä, joiden mukaan hän olisi varastanut tukijoidensa antamia lahjoituksia.

Navalnyin yhteistyökumppani Leonid Volkov arveli kuitenkin, että viranomaiset odottavat nähdäkseen, kuinka laajoiksi lauantain mielenosoitukset kehittyvät.