Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartunnan saaneiden lähikontakteilla karanteeni pitenee 14 vuorokauteen

Koronatartunnan saaneiden lähikontakteille määrättävä karanteeni pitenee 10 vuorokaudesta 14 vuorokauteen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Myös tartuntatautilääkärin sairastuneelle määräämän eristyksen vähimmäispituus pitenee 7 vuorokaudesta 10 vuorokauteen.

Perhealtistuksissa karanteenin pituus on 21 vuorokautta.

Muutosten taustalla ovat THL:n mukaan uudet koronavirusmuunnokset, jotka voivat tarttua ja levitä aiempia koronaviruskantoja nopeammin.

Suomessa kuusi uutta koronakuolemaa, 350 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 350 uutta koronatartuntaa sekä kuusi uutta viruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu nyt 644.

Sairaalahoidossa viruksen aiheuttaman taudin vuoksi on 136 ihmistä. Tehohoidossa on 24 potilasta.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 3 847 uutta tartuntaa, mikä on 427 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Tartuntojen ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on noin 66 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Ilmaantuvuusluku on kasvanut hieman, sillä edellisten kahden viikon aikana se oli noin 61 uutta tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Suurin ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) noin 112 tartuntaa ja pienin Itä-Savon ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien noin 13 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Husin alue on ainoa, jolla ilmaantuvuusluku ylittää sata tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Toiseksi korkein ilmaantuvuusluku on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin noin 83 uutta tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu nyt 41 915.

Karjalan prikaatissa 15 varusmiestä sairastunut koronaan

Karjalan prikaatissa Kouvolan Vekaranjärvellä on yhteensä 15 koronaan sairastunutta varusmiestä. Karanteeniin on asetettu noin 80 altistunutta ihmistä, kertoo Maavoimat nettisivullaan.

Viimeksi tänään vahvistui yhdeksän varusmiehen positiivinen testitulos. He kuuluvat samaan tartuntaketjuun keskiviikkona vahvistettujen tartuntojen kanssa. Varusmiehet ovat olleet eristettyinä, ja heidät on testattu oireiden perusteella.

Kaikki koronaan sairastuneet ovat lieväoireisia, ja heitä hoidetaan Vekaranjärven terveysasemalla.

Asiasta uutisoi aiemmin Kouvolan Sanomat .

Turussa tehostetun palveluasumisen yksikössä 29 asukkaalla tartunta

Turussa tehostetun palveluasumisen Vuokkokoti-yksikössä 29 asukkaalla on todettu koronavirustartunta. Yksikössä on todettu myös muutamia tartuntoja työntekijöillä, kertoo Turun kaupunki tiedotteessa.

Asukkaista ja henkilöstöstä otetaan seulontanäytteet. Lisäksi kaikki virukselle altistuneet on asetettu karanteeniin.

Vuokkokodissa on voimassa vierailukielto, joka jatkuu 7. helmikuuta asti.