Tiedotustilaisuus hallituksen uusista koronatoimista ja "hybridistrategiasta" – paikalla Sanna Marin ja Krista Kiuru

Tiedotustilaisuuteen osallistuu pääministeri Sanna Marin. Sami Saarenpää

STT

Hallitus pitää tänään neuvottelunsa jälkeen tiedotustilaisuuden, Valtioneuvosto kertoo tiedotteessaan.

Tiedotustilaisuus alkoi noin kello 16 Valtioneuvoston linnassa. Tilaisuuteen osallistuvat pääministeri Sanna Marin ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Tiedotustilaisuuden aiheena on "hallituksen hybridistrategian toimintasuunnitelman täydentäminen".

Marinin mukaan koronan muuntoviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tarvitaan toimenpiteiden ennakollista kiristämistä myös Suomen sisällä.

Hallituksen hybridistrategiaa päivitetään kolmella tasolla, Marin kertoo.

– Tällä hetkellä olemme tasolla yksi, jolloin kaikki leviämisvaiheen toimenpiteet on otettava täysimääräisesti käyttöön leviämisvaiheessa olevilla alueilla. Mikäli muuntovirus lisääntyy alueellisesti ja määrällisesti niin, että epidemian leviämisen estäminen vaatii välittömiä toimia, siirrytään tasolle kaksi.

Tasolla kaksi kaikille alueille asetetaan leviämisvaiheen suositukset.

– Tasolla kaksi voidaan ottaa myös lisätoimia käyttöön, esimerkiksi pienentää kokoontumisrajoitusten suurinta sallittua henkilömäärää. Koko maassa voi tulla käyttöön myös laajin mahdollinen etätyösuositus ja maskisuositus, Kiuru kertoo.

Marinin mukaan tasolla kolme otetaan käyttöön poikkeusolot ja liikkumisrajoitukset edellisten toimien lisäksi. Tätä tasoa vältetään viimeiseen asti.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut