Viking Glory laskettiin vesille Kiinassa – kaavailtu Turun ja Tukholman väliseen liikenteeseen ensi vuonna

Viking Linen mukaan Gloryn arvioidaan olevan yksi maailman energiatehokkaimmasta aluksista. / Viking Line handout / Viking Line / LEHTIKUVA

STT

Viking Linen uusi alus Viking Glory on laskettu vesille XSI:n telakalla Kiinan Xiamenissa. Viking Linen mukaan matkustaja-alus luovutetaan loppuvuodesta, ja sen on määrä tulla päivittäiseen liikenteeseen Turun, Maarianhaminan ja Tukholman välisellä reitillä ensi vuoden alussa.

Viking Linen mukaan Gloryn arvioidaan olevan yksi maailman energiatehokkaimmasta aluksista. Viking Glory on suurempi kuin vuonna 2013 liikennöinnin aloittanut, useita vastuullisuuspalkintoja saanut Viking Grace, mutta Gloryn lasketaan kuluttavan noin kymmenen prosenttia vähemmän polttoainetta. Uutta aluksella ovat myös muun muassa isot panoraamaikkunat.

Viking Line esitteli alusta striimin välityksellä tiistaina. Viking Gloryn matkustajakapasiteetti on 2 800 henkeä, ja pituutta sillä on noin 223 metriä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut